Suomalainen formulalupaus loukkaantui Italiassa

Formulakuljettaja Luka Sammalisto on loukkaantunut Mugellon radalla Italiassa viime perjantaina. Sammaliston mursi selkänikamiaan Italian F4-mestaruussarjan Mugellon kisaviikonlopun harjoituksissa sattuneessa peräänajossa.

Sammalisto, 16, kuljetettiin radalta jatkotutkimuksiin paikalliseen sairaalaan, missä hänellä todettiin murtuma kolmessa selkänikamassa. Sammaliston taustajoukkojen lähettämän tiedotteen mukaan murtumat "ovat stabiileja, joten suurin pelko on ohi".

Sammalisto on yhä sairaalahoidossa Mugellossa. Nuori kuljettaja on täysin makuupotilaana, eikä esimerkiksi istuminen ole sallittua. Tiedotteen mukaan ylöjärveläinen Sammalisto pääsee lentämään Suomeen perjantaina.

– Seuraavien viikkojen aikana tulee välttää kaikenlaisia selän taivutus- ja kiertoliikkeitä. Olen saanut käyttööni selän ojennustukiliivit, mitkä pitävät selän oikeassa asennossa ja lievittävät myös mahdollisia kipuoireita. Tärkeintä on saada paranemisprosessi kunnolla käyntiin. Kotiin pääsyllä on siinä prosessissa edistävä vaikutus. Silloin on perhe ja ystävät ympärillä. Ja pääsen syömään äidin tekemää makaronilaatikkoa, Sammlisto sanoo.

Ranskalaisen R-ace GP -tallin autolla kilpaileva Sammalisto on neljän ajetun osakilpailun jälkeen sarjassa 17. sijalla kuudella pisteellään. Tulokkaiden taulukossa Sammalisto on sijalla yhdeksän.

Sammalisto joutuu loukkaantumisensa vuoksi jäämään pois sarjan seuraavasta osakilpailusta, joka ajetaan Paul Ricardin radalla Ranskassa ensi viikonloppuna. Sammalisto odottaa toipuvansa syyskuun lopun Barcelonan kisaviikonloppuun mennessä ajokuntoon.

Lue myös:

    Uusimmat