Suomalainen huippulahjakkuus sopi jatkosta Valioliiga-jätin kanssa – ura jatkuu toisaalla

Lucas Bergström on tehnyt vuoteen 2025 saakka jatkuvan jatkosopimuksen Valioliigan Chelsean kanssa. Bergström ei kuitenkaan pelaa lontoolaisseurassa, sillä hän siirtyy lainasopimuksella Allsvenskanin tukholmalaiseen Brommapojkarnaan, jossa pelaa vuoden 2024 loppuun saakka.

Paraisilta kotoisin oleva Bergström, 21, siirtyi Chelsean organisaatioon vuonna 2019 TPS:stä. Hän pelasi lainalla Ykkösliigan Peterboroughissa kaudella 2022–2023. Otteluita kertyi 28 ja nollapelejä yhdeksän.

Tällä kaudella Bergström on ollut Chelsean kokoonpanossa 22 ottelussa, mutta ei ole päässyt kentälle kilpailullisissa otteluissa. Peliminuutteja kertyi kuitenkin Chelsean kauteen valmistavissa otteluissa.

– Matka Paraisilta Tukholmaan on ollut pitkä. Olen ollut Lontoossa viisi ja puoli vuotta. Nautin ajastani Chelseassa ja myös Peterboroughissa, Bergström sanoi Brommapojkarnan tiedotteessa.

– Tämä on seuraava askel kehityksessäni.

Bergström debytoi Suomen miesten maajoukkueessa viime vuoden tammikuussa Ruotsia vastaan.

– Saamme ison ja vahvan maalivahdin, joka hallinnoi rangaistusaluettaan, tukholmalaisseuran urheilujohtaja Philip Berglund kuvaili suomalaisvahtia.

Lue myös:

    Uusimmat