Suomalainen juoksujytky EM-finaalissa – huippusija ja ennätys puolella minuutilla uusiksi

Nina Chydenius paransi ennätystään yli puoli minuuttia ja juoksi upeasti kahdeksanneksi 10 000 metrillä Rooman EM-finaalissa.

Chydenius ylitti maaliviivan kahdeksantena ajassa 32.16,85. Suomalaisen aiempi ennätys oli tällä kaudella juostu 32.48,20.

Chydenius juoksi pitkään suuressa joukossa, jossa kilvoiteltiin sijoituksista kymmenen parhaan joukkoon. Naisia alkoi matkan edetessä pudota ja hyvävoimainen suomalainen kamppaili lopulta muutaman naisen kanssa jopa seitsemännestä sijasta.

Chydenius ei lukeutunut alkuunkaan suosikkeihin yltämään kymmenen parhaan joukkoon, mutta juoksi vajaan sekunnin alankomaalaisen Jasmijn Laun jälkeen erinomaisesti kahdeksanneksi eli pistesijalle.

Euroopan mestariksi painalsi kotiyleisöä huudattanut Nadia Battocletti uudella Italian ennätyksellä 30.51,32.

Alankomaiden Diane van Es saavutti hopeaa ja Ison-Britannian Megan Keith pronssia.