Suomalaislupaus kiskaisi maailmantilaston kolmoseksi – komea kuulaennätys

Aatu Kangasniemi, 18, nousi kuulantyönnön alle 20-vuotiaiden maailmantilastossa kolmanneksi. Suomalaislupaus kiskaisi kuuden kilon kuulalla uudeksi ennätyksekseen 20,50 Espoonlahden heittokisoissa.

– Tänään tekniikassa osui ajoitukset kohdilleen ja saatiin aika kova kaari pukattua, Kangasniemi kirjoitti Instagramissa, jossa hän julkaisi uudesta ennätystyönnöstään videon.

Espoon Tapiota edustavan Kangasniemen aiempi ennätys 20,15 oli syntynyt kuukausi sitten.

Kangasniemen edellä alle 20-vuotiaiden maailmantilastossa ovat vain ikäluokan uuden ennätyksen 21,81 työntänyt Hollannin Yannick Rolvink ja Yhdysvaltain Ben Smith tuloksella 20,57.

Alle 20-vuotiaiden Suomen ennätys kuuden kilon kuulalla on Eero Aholan 21,09 vuodelta 2018.

Juniorisarjassa vielä ensi vuonna

Moukariennätyksiäänkin tänä vuonna uusiksi pistellyt 18-vuotias Kangasniemi pääsee kilpailemaan juniorisarjassa vielä ensi vuonnakin. Hänen pääkilpailunaan tällä kaudella on alle 20-vuotiaiden MM-kisat Perussa elokuun lopussa.

Kangasniemi saavutti vuonna 2022 Jerusalemissa alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa moukarinheitossa hopeaa ja kuulantyönnössä pronssia. 2023 hän saavutti Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla hopeaa sekä kuulassa että moukarissa.

Lue myös:

    Uusimmat