Suomalainen pistetykki kolasi ruotsalaistähden sairastuvalle – latasi suorat sanat

Luulajan suomalaishyökkääjä Petra Nieminen taklasi Frölunda-kapteeni Hanna Olssonin sairastuvalle Ruotsin naisten jääkiekkoliigan ottelussa. Tapauksesta on kohistu länsinaapurissa.

Puheenaihe saatiin perjantaisen ottelun ensimmäisestä erästä. Kotijoukkue Frölundan kapteeni Olsson oli laukomassa kiekkoa hyökkäysalueella, kun Nieminen jysäytti sivusta Ruotsin maajoukkuepelurin kovalla taklauksella kumoon.

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT kertoo Olssonin loukkaantuneen. Hänet jouduttiin auttamaan pois jäältä.

Nieminen ei saanut tilanteesta rangaistusta. SVT:n asiantuntija Maria Rooth oli sitä mieltä, että tuomareilta olisi mennyt "tilanne ohi".

– Sen olisi pitänyt olla ainakin kakkonen tai jopa vitonen tai enemmän, hän kommentoi.

Roothin arvion mukaan taklaus ei ollut "superruma" muttei myöskään hyvä. Hän luonnehti niitin tulleen sokeasta kulmasta niin, ettei Olsson pystynyt suojaamaan itseään.

Nieminen: Hieno taklaus

Nieminen puolusti niittiään SVT:n haastattelussa. Hän piti SVT:n videollakin näkyvää taklaustaan "hienona".

– Näin, että Hannalle oltiin syöttämässä. Olin valmiina taklaamaan normaalisti olkapää olkapäätä vastaan, Nieminen sanoi.

Nieminen korosti, että kaikkien täytyy olla valmiina taklauksiin.

– Se ei ole aina minun tai taklaavan syy. Kiekollisella on myös vastuu. 

Ruotsissa sallittiin taklaaminen naisten jääkiekossa historiallisesti ensimmäistä kertaa viime kaudella. 

Nieminen tehoili

Perjantainen ottelu päättyi Luulajan 4–1-vierasvoittoon. Nieminen oli ottelun hahmoja sikälikin, että hän teki kaksi maalia ja syötti yhden osuman. Viimeisen maalin Luulajalle iski suomalaispuolustaja Ronja Savolainen.

Naisleijonienkin tähtiin lukeutuva Nieminen on naputtanut kauden kuuteen otteluunsa Luulajan riveissä tehopisteet 5+7=12.

Lue myös:

    Uusimmat