Suomalaisampumahiihtäjä säväytti – loistokisa Italiassa

Otto Invenius oli torstaina hyvässä vireessä ampumahiihdon miesten maailmancupin normaalimatkan kilpailussa Italian Anterselvassa. Yhdenneksitoista yltänyt Invenius teki samalla tähänastisen uransa parhaan sijoituksen maailmancupin henkilökohtaisilla matkoilla. Viime vuonna hän oli Holmenkollenilla pikakilpailussa 12:s.

Inveniukselle kertyi Anterselvan lyhennetyllä normaalimatkalla yksi ohilaukaus. Jaakko Ranta oli 23:s, Olli Hiidensalo 33:s, Heikki Laitinen 54:s ja Joni Mustonen sijalla 101.

Rannalle tuli yksi ohilaukaus, Hiidensalolle kolme, Laitiselle neljä ja Mustoselle kymmenen. Inveniuksen ohilaukaus tuli viimeisellä pystypaikalta.

– Oli huippukisa. Ammunnat menivät tosi hyvin. Viimeisellä pystypaikalla oli pikkuisen sumua, mutta selvisin onneksi siitäkin yhdellä sakolla. Olihan se uran paras neljän ammunnan kilpailu. Lisäksi lunastin paikan yhteislähtöön, eli tavoitekin täyttyi, Invenius sanoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Invenius jäi kärjestä 2.44,1 minuuttia.

– Tosi tyytyväinen voin olla suoritukseeni. Suksesta kiitokset kuuluvat huoltomiehille ja Jaakko Rannalle, joka lainasi kalustoaan kilpailuun, Invenius sanoi.

Voittoa Anterselvassa juhli puhtaasti ampunut Norjan Johannes Thingnes Bö, joka kukisti toiseksi tulleen veljensä Tarjei Bön 1.36,1 minuutilla. Saksan Johannes Kühn oli kolmas.

Normaalia lyhyempi matka

Myös Ranta ylsi tähänastisen uransa parhaaseen maailmancupin sijoitukseen.

– Kaikki osa-alueet toimivat tänään, joten oli helppo kisata. Kalustokin oli kunnossa, ja huolto oli onnistunut, Ranta sanoi.

Normaalimatkan kilpailu on miehillä yleensä 20 kilometriä, mutta Anterselvassa kisattiin 15 kilometrin matkalla. Anterselvassa kisataan perjantaina naisten lyhennetyllä normaalimatkalla, lauantaina parisekaviestissä sekä sekaviestissä ja sunnuntaina yhteislähdöissä.

Lue myös:

    Uusimmat