Suomalaiset: Asiat menevät väärään suuntaan

Elinkeinoelämän valtuuskunta kysyi suomalaisilta, ovatko asiat tällä hetkellä menossa oikeaan vai väärään suuntaan.

Enemmistö suomalaisista ajattelee, että asiat menevät Suomessa väärään suuntaan, selviää Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan teettämästä kyselystä.

Suomalaisilta kysyttiin, ovatko "asiat maassamme tällä hetkellä menossa oikeaan vai väärään suuntaan". Kysymyksessä ei tarkennettu, mitä mainituilla asioilla tarkoitettiin.

58 prosentin mielestä suunta on väärä ja 25 prosentin mielestä oikea. 16 prosenttia ei osannut sanoa.

Eva kysyi asiaa suomalaisilta ensimmäistä kertaa.

Erot puolueiden välillä selviä

Vastauksissa näkyivät selvästi erot eri puolueiden kannattajien välillä. Hallituspuolueiden kokoomuksen ja perussuomalaisten kannattajista enemmistö pitää suuntaa oikeana.

Oppositiopuolue vasemmistoliiton kannattajista 92 prosenttia piti suuntaa vääränä. Myös SDP:n ja vihreiden kannattajista selvästi suurin osa piti suuntaa vääränä.

Keskustan kannattajista 55 prosenttia piti suuntaa vääränä ja 27 prosenttia oikeana.

Tutkimuksessa oli yli 2 000 vastaajaa. Tulosten virhemarginaali on koko väestön tasolla 2–3 prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan.

Kysely toteutettiin Taloustutkimuksen internetpaneelissa. Aineisto painotettiin edustamaan väestöä iän, sukupuolen, asuinalueen, koulutuksen, ammatin tai aseman, toimialan ja puoluekannatuksen mukaan. Tilastollisen analyysin teki Yhdyskuntatutkimus.

Lue myös:

    Uusimmat