Suomalaiset ovat hullaantuneita pieniin hohtaviin hippusiin – näin pääset alkuun glittermeikkien kanssa

Glitter ei ole enää pelkästään lapsille sopiva meikki, vaan siitä on tullut oleellinen osa festari-lookkia ja firmojen juhlia. Glitterin käytön ekologisuus kuitenkin puhuttaa kuluttajia – asiantuntijan mukaan täysin syystä.

Kysyimme Glitternisti-yrittäjä Tiina Hakalalta, mikä glitterissä oikein viehättää ja mitä aloittelija tarvitsee glittermeikkien toteutukseen. Pääkuvan videolta voit katsoa meikkitaitelijan vinkit kimmeltävään silmämeikkiin.

Miksi glitter on niin suosittua?

Glittermeikeistä ovat hullaantuneet niin nuoret festarikävijät, kuin firman bileissä juhlivat vanhemmatkin ihmiset. Suomen ensimmäisellä glittereihin erikoistuneella yrityksellä, Glitternistillä on riittänyt vientiä viimeiset pari vuotta. Yrittäjä Tiina Hakala sanoo, että sekä keikkojen, että verkkokaupan suosio on vain lisääntynyt.

Hakala kertoo pohtineensa itsekin, mikä glitterissä vetää ihmisiä niin kovasti puoleensa. Jotkut sanovat, että glitter muistuttaa ihmisten perustarpeista, koska se kimmeltää kuin vesi. Toiset sanovat, että kimallus yhdistetään luksukseen ja arvokkuuteen – muistuttavathan ne hieman timantteja.

– Jos tekee sen tyyppisen glittermeikin, kuin me teemme, niin se on melkein kuin maski. Luulen, että se kohottaa ihmisten itsetuntoa, Hakala tuumii.

Hakala kertoo bonganneensa vastaavanlaisen yrityksen kuin Glitternisti, alun perin Englannista, missä glittermeikit ovat todella suosittuja.

– Pohjoismaissa ei ole tullut vastaavaa yritystä vastaan, sen takia me haluttaisiinkin laajentua tuonne Ruotsiin ja Norjaan verkkokauppamme kanssa, Hakala paljastaa.

Kimallusta ilman huonoa omaatuntoa

PET-muovista valmistettu glitter on käytännössä pieniä mikromuovihiutaleita, joten kovinkaan ympäristöystävällisiä ne eivät ole, varsinkaan jos ne päätyvät sellaisenaan esimerkiksi viemäriin tai luontoon.

Myös Glitternistin asiakkaat ovat Hakalan mukaan yhä tietoisempia glitterin ympäristövaikutuksista ja vastuullisempia sen käytön suhteen. Tämän vuoksi myös Glitternistillä on tarjolla eko-mallisto.

– Ekoglitter on täysin biohajoavaa. Se on tehty kasviperäisestä selluloosasta, joten se maatuu 4–6 kuukauden kuluessa, riippuen tietysti siitä, että mihin se päätyy, Hakala kertoo.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Se, että koko mallisto olisi jossain kohtaa täysin biohajoavaa, on Hakalan mukaan unelmatavoite, mutta siihen on vielä pitkä matka.

– Kysyntä ei vielä ihan vastaa sitä, että se olisi kannattavaa, koska ekoglitter on hieman kalliimpi tuote myös asiakkaalle. Myös tarjonta on rajatumpi kuin tavallisessa glitterissä, Hakala linjaa.

Käytti asiakas sitten tavallista PET-muovista valmistettua glitteriä, tai biohajoavaa ekoglitteriä, oleellista on se, miten glitter poistetaan iholta. Glitterit naamassa ei siis saisi mennä suoraan suihkuun, vaan ne pitäisi poistaa ensiksi vanulla ja heittää vanulappu roskiin.

Neuvot aloittelijoille

Jos glittermeikkejä haluaa tehdä kotioloissa, alkuun pääsee muutamalla perustarvikkeella. Kiinnikeaineeksi soveltuu esimerkiksi ihan tavallinen vaseliini, mutta mikä tahansa ei-vesipohjainen rasva käy Hakalan mukaan hyvin.

Yllä olevassa kuvassa Glitternistin yrittäjä Tiina Hakala. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Glitterin levittämiseen tarvitaan ainakin yksi sivellin ja kannattaa huomioida, ettei glitter ikinä ihan sataprosenttisesti siitä siveltimestä häviä, eli ei kannata kaikkein parasta sivellintään tähän puuhaan uhrata.

Parilla, kolmella erilaisella glitterillä pääsee hyvin alkuun. Kannattaa valita erikokoisia ja omaa silmää miellyttäviä värejä. Tämän hetken trendinä näkyy metallinhohtoiset glitterit.

– Glitteröitävän alueen ei tarvitse olla kauhean iso, mutta kerrostamalla – ihan niin kuin muutenkin silmämeikkiä tehdessä, saa näyttävämmän meikin, Hakala vinkkaa. 

Lue myös:

    Uusimmat