Suomalaishuipun kisaan ilmestyi 71-vuotias pelaaja – suoritukset vetävät hiljaiseksi

Yhdysvaltalainen Reed Hughes tulee sijoittumaan viimeisten joukkoon golfin PGA-kiertueen kisassa tällä viikolla. Tästä huolimatta hän on Sanderson Farms Championship -turnauksen suurimpia puheenaiheita. 

Hughes pelasi Mississipin Jacksonissa sijaitsevan kisakentän 76 lyönnillä torstaina. Tulos +4 takasi hänelle toiseksi viimeisen sijan 130 pelaajan joukossa avauskierroksen jälkeen.

Ainoa Hughesin taakse jäänyt golfari oli Sam Ryder (+6). Tämä saattaa syödä 34-vuotiasta Ryderia, sillä Hughes on häntä 37 vuotta vanhempi.

PGA-kisa on Hughesille, 71, vasta uran kahdeksas ja viimeisin sitten vuoden 1998, jos laskuista jätetään vuosien 2005 ja 2007 paripelikilpailut Zürich Classic -turnauksessa.

Hughes otti ensimmäiset lyöntinsä PGA-kiertueella vuonna 1984, kun Yhdysvaltojen presidenttinä oli Ronald Reagan

Tuntuma on kuitenkin edelleen tallella. Torstaina hän summasi muutama heikomman väylän vastapainoksi peräti neljä birdietä. Etuysin hän rallatteli tulokseen –1. Pisin draivi pysähtyi noin 270 metriin, mistä nuoret klubipelaajat voivat vain unelmoida.    

– Tämä on minulle haastavaa, sillä olen tottunut liikkumaan golfautolla ja pelaamaan kierroksen noin kolmessa tunnissa, Hughes totesi avauskierroksensa jälkeen. 

– Pelasin vuosi sitten paljon paremmin kuin nyt, joten tuskailen pelini kanssa. 

Hughes ansaitsi yllätyspaikan tämän viikon turnaukseen voittamalla Gulf States PGA Section Championship -turnauksen syksyllä 2023. 

Perjantaina Hughes pelaa 2. kierroksen yhdessä Kevin Doughertyn ja Parker Coodyn kanssa. Dougherty, 33, ja Coody, 24, jäävät yhteisiältään 14 vuodella Hughesin taakse. 

Turnauksen kärjessä avauspäivän jälkeen on englantilainen David Skins (–12). Suomen Sami Välimäki on jaetulla 73. sijalla tuloksella –2. 

Välimäen, 26, ja Hughesin ikäero on 45 vuotta. Suomalainen teki avauskierroksella Hughesin tavoin neljä birdietä.   

Lue myös:

    Uusimmat