Suomalaishyökkääjä saavutti komean merkkipaalun jäätävällä suorituksella – NHL-supertähden käsittämätön putki sai jatkoa

Matias Maccellille uran sadas tehopiste jäätävällä syötöllä 0:30
Katso videolta Maccellin jäätävä syöttö.

Arizona Coyotes Matias Maccelli teki uransa sadannen tehopisteensä, kun joukkue kaatoi Detroit Red Wingsin 4-0. Colorado Avalanchen supertähti Nathan MacKinnon jatkoi puolestaan huimaa kotipisteputkeaan. Colorado voitti Minnesota Wildin jatkoajalla 2-1.

Juuso Välimäki kirjautti itselleen syöttöpisteen Alex Kerfootin ensimmäisen erän täysosumasta. Syöttöpiste kilahti niin ikään Matias Maccellille, joka teki esityön Logan Cooleyn avauserän ylivoimaaliin. Tehopiste oli Maccelille uran sadas NHL:n runkosarjaotteluissa. Cooleylta tuli osuman jälkeen kehuja Maccellille, joka on nyt viimeistellyt 151 ottelussa tehopisteet 23+77=100. Hän pelaa kolmatta kauttaan NHL:ssä.

Ottelun kaksi muuta maalia syntyivät Jack McBainin ja Nick Bjugstadin lavoista.

Kojoottien maalilla torjunut Connor Ingram torjui yhteensä 28 kertaa, ja kyseessä oli hänen kautensa kuudes nollapeli. Ingramilla ja Pittsburgh Penguinsin Tristan Jarrylla on nyt jaetusti eniten nollapelejä koko liigassa.

Katso pääkuvan videolta Maccellin loistava syöttö.

Lehkonen maalinteossa, MacKinnon hurja putki jatkui

Colorado Avalanche voitti Minnesota Wildin jatkoajalle venähtäneessä ottelussa maalein 2–1. Coloradon Artturi Lehkonen teki ottelun avausmaalin, kun ottelua oli pelattu vasta 42 sekuntia. Minnesotan Brock Faber toi kuitenkin joukkueensa tasoihin toisessa erässä.

Kolmas erä oli maalien osalta tuloksetonta, vaikkakin Coloradon Devon Toewsin onnistui iskeä kiekko maaliin. Minnesota kuitenkin haastoi maalin vedoten paitsioon. Ottelun ratkaisua haettiin täten jatkoajalta, jossa Mikko Rantanen oli rakentamassa Valeri Nitshushkinin voitto-osumaa. Se syntyi ylivoimalla, kun jatkoaikaa oli pelattu noin kaksi ja puoli minuuttia.

Coloradon tähtihyökkääjä Nathan MacKinnon antoi ottelussa kaksi syöttöpistettä ja venytti kotipisteputkensa jo 32 otteluun. Se on NHL:n toiseksi pisin kotipisteputki, joka on alkanut kauden alusta. Ainoastaan Wayne Gretzky on MacKinnonia edellä. Kiekkolegenda keräsi tehopisteitä kaudella 1988-1989 40 perättäisessä kotiottelussa.

Coloradon suomalaisvahti Justus Annunen oli tällä kertaa poissa jäältä ja Aleksandr Georgijev oli veräjänvartijan roolissa. Georgijev torjui ottelussa yhteensä 29 kertaa.