Suomalaisjuoksijalta hurja maailmanennätys – teki samalla suomalaista urheiluhistoriaa

Ultrajuoksija Satu Lipiäinen on tehnyt uuden 12 tunnin juoksun maailmanennätyksen, kertoo Suomen Urheiluliitto. Joensuulaista Ultrajuoksuseura Sisua edustava Lipiäinen teki ensimmäisenä pohjoismaalaisena virallisen ultrajuoksumatkan maailmanennätyksen.

Lipiäinen voitti sunnuntain vastaisena yönä puoliltaöin päättyneessä Kokkola Ultra Runissa 12 tunnin juoksussa sekä naisten kilpailun että kokonaiskilpailun tuloksella 153,600 kilometriä.

Suomalainen ylitti lähes kilometrillä puolalaisen Dominika Stelmachin tammikuussa juokseman aiemman ME:n, joka oli 152,633 kilometriä.

Lipiäinen ylitti samalla myös Juuso Simpasen vuoden 2021 miesten Suomen ennätyksen. Hän ylitti Simpasen tuloksen lähes viidellä kilometrillä. Urheiluliiton mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun virallisen yleisurheilulajin naisten SE on parempi kuin miesten SE.

Lipiäisen hallussa ovat nyt Suomen ennätykset viidessä virallisessa ultrajuoksulajissa: 50 kilometriä, 100 kilometriä, 100 mailia, 6 tunnin juoksu ja 12 tunnin juoksu.

Lue myös:

    Uusimmat