Suomalaispelaajilla helpottuneita ilmeitä Almatyn yössä

Jalkapallomaajoukkueen arvokas 2-0 -vierasvoitto Kazakstanista toi median eteen tyytyväisiä miehiä. Lauantainen 0-0 -pettymys pyyhittiin mielistä ainakin osittain ja rankan reissun vähimmäistavoitteeseen yllettiin.

- Olihan tämä tärkeä voitto. Siitä lähdettiin, että minimi näistä peleistä on neljä pistettä. Tämä oli voitettava, kapteeni Jari Litmanen summasi.

Litmanen teki sen tärkeän avausmaalin, joka jäi Suomelta Armeniassa uupumaan. Kapteeni oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan, mutta antoi silti tunnustuksen paikan hienosti pohjustaneelle Mikael Forssellille.

- Mikael sai hyvin pallon mukaan ja olisi itse ansainnut maalin hyvällä suorituksellaan. Onneksi olin mukana tilanteessa ja saimme tärkeän avausmaalin, Litmanen pohti.

Omaa suoritustaan kapteeni arvioi kriittisesti maalista huolimatta.

- Olin kyllä väsynyt alusta asti. Takkuista oli, ei ollut sitä normaalia hyvää tunnetta. Pelasimme kuitenkin hyvin joukkueena.

Hodgson: Hyvä voitto, hyvä esitys

Päävalmentaja Roy Hodgson oli muikeana pelin jälkeen.

- Hyvä voitto ja hyvä esitys. Se oli joukkueelta organisoitu ja keskittynyt esitys, Hodgson sanoi.

Suomella on koossa kahdeksan pistettä neljästä ottelusta ja joukkue jatkaa meneillään olevia karsintoja toistaiseksi ilman tappiota. Pelaajistolleen päävalmentaja jakoi kiitosta keskiviikkona laajalti, mutta poimi ryhmästä muutaman nimen esiin.

- Litmanen teki töitä keskikentällä ja hyökkäyksessä. Oli hienoa nähdä Forssellilla viitteitä vireen löytymisestä. Hän tarvitsee peliminuutteja ja toivottavasti hän saa niitä seurajoukkueessaan. Kaikki muutkin toki antoivat osansa voittoon.

Ottelun ratkaisseen 2-0-maalin tehnyt Sami Hyypiä piti ottelua hankalana. Maalinsa iso toppari teki tuttuun tyyliin puskemalla erikoistilanteessa.

- Ei siinä tarvinnut kuin ohjata. Nyt sain pallon suuntautumaan alas, harmittavasti muutaman loistopaikan aiemmissa otteluissa missannut Liverpoolin mies iloitsi uransa viidennestä maaottelumaalistaan.

Väyrynen: Kovasti töitä maalien eteen

Armeniaa vastaan päänsä pahasti kolauttanut Mika Väyrynen teki hyvin töitä Suomen keskikentällä. Helppoa ei hänenkään mielestä Almatyssa ollut.

- Kun saimme 2-0-maalin, niin sitten peli oli valmis. Hirveästi kyllä joudumme tekemään töitä pallon maaliin saamiseksi, Väyrynen näki.

- Näissä kahdessa ottelussa oli sellaisia paikkoja, joista pitää saada isompia jalkapallomaita vastaan maali aikaan., Väyrynen jatkoi.

Omaan suoritukseensa Väyrynen oli kohtuullisen tyytyväinen.

- Alussa pelasin ehkä liian varovaisesti, mutta pelin edetessä sujui jo paremmin. Innostuin jopa puskemaan palloa, kuusi tikkiä silmäkulmaansa Armenia-ottelun jälkeen saanut Väyrynen naureskeli.

Suomi kohtaa seuraavaksi Armenian marraskuussa kotikentällä.

- Ilman muuta siitä pitää kolme pistettä ottaa, Väyrynen päätti.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat