Suomalaistähti penkitettiin – "Pitää noudattaa joukkueen yhteisiä pelisääntöjä"

Salibandyn suomalaistähti My Kippilä penkitettiin Thorengruppenin avausottelussa Ruotsin Superliigassa. Taustalla ei kuitenkaan ollut loukkaantuminen.

Kippilä oli penkitettynä kaksi ensimmäistä erää. Sillä ei kuitenkaan ollut suurempaa vaikutusta ottelun lopputulokseen, koska Thorengruppen kaatoi Karlstadin 16-1. Se oli Expressenin mukaan joukkueen suurin voitto kautta aikojen. Kippilä teki penkityksestä huolimatta tehot 1+1.

– Kyse on siitä, että pitää noudattaa joukkueen yhteisiä pelisääntöjä. Hän ei ole fyysisesti vielä täydessä kunnossa, päävalmentaja Daniel Jernberg totesi Kippilän penkityksestä.

Jernbergiltä kysyttiin, että oliko kyse siitä, että Kippilä olisi ollut huolimaton kauteen valmistavissa harjoituksissa.

– En viitsi vastata siihen. Kun meillä oli kokoontuminen omatoimisen harjoitusjakson jälkeen, niin teimme testejä ja hän oli hiukan jäljessä. Jos ei ole fyysisesti kunnossa, niin silloin tulee seuraamuksia. Olen valmentaja, joka ajattelee niin, että pelaajan tulee ansaita peliaikansa. En peluuta ketään ollakseni kiltti. Meillä on korkea vaatimustaso, Jernberg summasi.

Myös muut Thorengruppenin suomalaiset olivat ottelussa iskussa. Veera Kauppi merkkautti tehopisteet 4+3, Oona Kauppi tehot 2+3 ja Sofia Mittentag viimeisteli maalin. Karlstadin Ulla Valtola jäi ilman tehopisteitä.

Kippilä on Jernbergin mukaan tehnyt edistysaskelia.

– Hän ei ole vielä 60 minuutin kunnossa, mutta siitä ei olla kaukana. Hän on silmissäni yksi maailman parhaimmista pallollisista puolustajista, joten haluamme tietenkin hänet kuntoon, Jernberg sanoi.

 

Lue myös:

    Uusimmat