Suomalaisten joukkueessa tappouhkauksia – Ruotsin poliisi teki tutkinnassa läpimurron

Jalkapallon naisten pääsarjakautta Ruotsissa varjostavat pelaajille esitetyt uhkaukset, jotka koskevat nyt jo sarjan kaikki 14:ää joukkuetta.

Kaikki alkoi toukokuussa, kun sarjaa tällä hetkellä ylivoimaisesti johtavan Rosengårdin pelaaja alkoi saada uhkauksia, joista tehtiin rikosilmoitus. Uhkaukset ovat jatkuneet läpi kauden, ja syyskuun puolivälissä ne laajenivat käsittämään Damallsvenskanin kaikkia joukkueita ja pelaajia.

Turvallisuustoimia on uhkausten myötä kiristetty.

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT kertoo nyt, että Rosengårdin pelaajalle esitetyt uhkaukset ovat "suoria tappouhkauksia". SVT:n mukaan poliisi on tehnyt asiassa läpimuurron ja saanut verkkoalustoilta selville ip-osoitteita, joista uhkauksia on tehty.

Rosengårdia edustaa tällä kaudella kaksi suomalaispelaajaa, puolustajat Anni Hartikainen ja Ria Öling.

Sarjassa kymmenentenä olevan Vittsjön pelaajat saivat SVT:n mukaan uhkauksia sosiaalisen median välityksellä lauantaina Kristianstadia vastaan pelatun ottelun jälkeen. Seuraa edustaa kolme suomalaista, puolustaja Julia Tunturi sekä hyökkääjät Heidi Kollanen ja Linda Sällström.

– Olen ollut yhteydessä poliisiin, ja rikosilmoitus on nyt yhdistetty Rosengårdia koskeviin uhkauksiin. Kyseessä on isompi kokonaisuus. Tämä on levinnyt ympäri Ruotsia ja muihinkin seuroihin, Vittsjö-pomo Jimmie Andersson sanoi SVT:lle.

Huhtikuussa alkanut Damallsvenskanin kausi päättyy marraskuussa.

Lue myös:

    Uusimmat