Suomalaisvahti heti Floridan karmeassa löylyssä NHL-kauden aluksi – "En voi olla tyytyväinen"

Florida kuritti Joonas Korpisaloa – Eetu Luostarinen mukana maalitalkoissa 0:45
Eetu Luostarinen iski Floridalle maalin heti NHL-kauden avausottelussa.

Florida Panthersin suomalaispelaajat tulivat NHL:n mestaruusjuhlia seuranneen kauden avausotteluun myrskyn lailla. Tämän sai kokea myös Boston Bruinsin maalivahti Joonas Korpisalo.

Ottelua oli ehditty pelata alle kahdeksan minuuttia, kun Eetu Luostarinen ohjasi Anton Lundellin tarjoilusta kotijoukkue Floridan jo 2–0-johtoon.

Boston kavensi erän lopulla alivoimalla, mutta Panthers vastasi samalla mitalla. Kiekonriiston jälkeen Aleksander Barkov vapautti Sam Reinhartin laidalta vastaiskuun. Tämä iski tarkalla laukauksella Floridan 3–1-johtoon niin ikään alivoimalla.

Vielä ennen erätaukoa Sam Bennett lisäsi Floridan johdon jo 4–1:een.  Aloitus kauteen oli maalivahti Joonas Korpisalon kannalta hirveä, mutta hän sai valmennukselta luottamuksen jatkaa tolppien välissä ottelun loppuun asti.

Panthers johti päätöserässä jo 6–2, mutta Boston nousi vielä lopussa kahden maalin päähän. Voitto kirjattiin kuitenkin Floridalle maalein 6–4.

– Peli oli 4–1 ensimmäisen erän jälkeen, joten en voi olla kovin tyytyväinen siihen, Korpisalo tunnusti NHL.comin mukaan ensimmäiseen Bruins-otteluunsa.

– Tuli pari outoa pomppua, mutta siitä oli aika vaikea nousta takaisin. Minun pitää vain olla parempi. Peli päättyi 6–4 enkä ole tyytyväinen siihen.

Päävalmentaja Jim Montgomery ei lähtenyt syyttelemään Korpisaloa ottelun heikosta alusta. Suomalaisvahti sai tilaisuuden avata kauden, kun aiempi ykkösvahti Jeremy Swayman vitkutteli sopimuksen allekirjoittamisen kanssa.

– Korpisalo ei ollut ongelma tänään, vaan ihmiset hänen edessään. Et voi antaa neljä takatolpan ohjausta ja odottaa, että maalivahtisi tekee torjuntoja torjuntojen perään. Hän teki paljon torjuntoja läpiajoista. Hän oli hyvä tänään, Montgomery.

Kuudennen osuman päätteeksi Bennett jyräsi kovaa Korpisalon päälle. Tästä alkoi joukkonujakka.

– Yritin vain keskittyä kiekkoon. En oikein nähnyt, mitä tapahtui. En usko, että kukaan haluaisi ajaa tarkoituksella maalivahdin päälle, Korpisalo totesi ottelun jälkeen NESN-kanavalle.

Ottelu käynnistyi Floridan historian ensimmäisen mestaruusviirin nostamisella hallin kattoon. 

Juttua täydennetty klo 9.00: Lisätty valmentaja Jim Montgomeryn kommentit Korpisalosta.

Lue myös:

    Uusimmat