Suomalaisvahti kaupattiin viime hetkillä NHL:ssä

Jääkiekon NHL:ssä kalifornialaisseura San Jose Sharks on kaupannut suomalaismaalivahti Kaapo Kähkösen New Jersey Devilsille. New Jersey kertoo kaupasta viestipalvelu X:ssä.

Aivan siirtotakarajalla tehdyssä kaupassa San Jose saa riveihinsä tshekkiläisen maalivahti Vitek Vanecekin. Lisäksi Sharks saa Devilsin seitsemännen kierroksen varausvuoron vuoden 2025 varaustilaisuuteen.

Kähkönen, 27, on pelannut San Josessa kaksivuotisen sopimuksensa viimeistä kautta, kerrotaan NHL:n verkkosivuilla. Suomalaisveskari pelasi ennen Sharks-pestiään Minnesota Wildissa. Hän oli Wildin neljännen kierroksen varaus vuoden 2014 varaustilaisuudessa.

– Tervetuloa Jerseyyn, Kaapo, Devils toivotti X:ssä siirtouutisten jälkeen julkaistussa päivityksessä.

Sharksin kausi on ollut erittäin heikko. Tyynenmeren divisioonan hännillä roikkuva seura on voittanut vain 15 ottelua ja on koko liigan sarjataulukossa toiseksi viimeisenä.

Kähkönen on pelannut tällä kaudella kaikkiaan 31 ottelua, joista kuudesta on irronnut voitto. Suomalaisveskarin torjuntaprosentti kuluvalta kaudelta on 89,5.
 

Myös Allen siirtyy Devilsin maalille

NHL:n verkkosivujen mukaan newarkilaisseura vahvisti perjantaina rivejään myös maalivahti Jake Allenilla, joka siirtyy Yhdysvaltain itärannikolle Montreal Canadiensin riveistä.

Siirtotakarajan lähestyessä oli liikkunut myös tietoja, joiden mukaan Devils olisi yrittänyt saada ruotsalaismaalivahti Jacob Markströmin Calgary Flamesilta. Allen ei ollut ihmeissään väitetyistä pyrkimyksistä.

– Jos olisin GM, olisin itsekin erittäin kiinnostunut Markströmistä, hän sanoi nhl.comin mukaan.

New Jersey kauppasi aiemmin perjantaina hyökkääjä Tyler Toffolin Winnipeg Jetsin riveihin. Vaihtokaupassa Devils sai tulevan kesän varaustilaisuuden kolmannen kierroksen varausvuoron sekä toisen kierroksen varausvuoron vuoden 2025 varaustilaisuuteen.
 

Lue myös:

    Uusimmat