Suomen fitnessissä kova linja käyttöön – "Tulee piipahtamaan ja tuhoaa tuhansien urheilijoiden lajia"

Kymmenen yllättävää ainetta, jotka voivat poikia sinulle dopingrikkeen 1:00
Kymmenen yllättävää ainetta, jotka voivat poikia sinulle dopingrikkeen.

Fitnessurheilijan dopingkäry tuo vuoden alusta 10 000 euron sakon, lajin kotimainen kattojärjestö Fitnessurheilu kertoi torstaina tiedotteessaan. Järjestö tuplasi sakon nykyisestä 5 000 eurosta.

Vuosien 2020–2023 aikana lajissa on ilmennyt 12 positiivista dopingnäytettä. Pelkästään tänä syksynä Suomen urheilun eettinen keskus Suek on langettanut kolmelle nimekkäille kisaajille pitkät kilpailukiellot.

– Lisenssiurheilijoilla on oikeuksia, mutta myös velvollisuuksia. Jokainen positiivinen testitulos tuhoaa lajin mainetta ja taloutta, sanoi Fitnessurheilun puheenjohtaja Kari-Pekka Ourama tiedotteessa.

Fitnesslajeissa on tehty dopingtestejä vuodesta 1995, ja lajin urheilijoita testataan Suomessa eniten yleisurheilun ja jääkiekon jälkeen. Vuodessa testejä on yli 200.

Järjestön toiminnanjohtaja Ville Isola kertoi, että Fitnessurheilu tilaa itse lisää testejä ja koventaa rangaistuksia, jotta laji puhdistuu.

– Muutama säännöistä piittaamaton urheilija tulee piipahtamaan lajiin ja tuhoaa tuhansien urheilijoiden lajia. Valistus, valvonta ja asennetyö jatkuu yhä isommin, Isola paalutti.

Agneta Honkala, 56, kilpailee lajissa, jossa tulee eniten dopingkäryjä – näin hän suhtautuu ilmiöön 1:16
Katso myös: Agneta Honkala kilpailee lajissa, jossa tulee eniten dopingkäryjä – näin hän suhtautuu ilmiöön.

Lue myös:

    Uusimmat