Suomen huippulupaus siirtyy ulkomaille – Veikkausliiga-seura löi rahoiksi

Seinäjoen Jalkapallokerhon laitapuolustaja Dario Naamo on siirtynyt Itävallan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan St. Pöltenin riveihin. SJK ja St. Pölten saivat siirron maaliin juuri ennen Itävallan siirtoikkunan sulkeutumista torstain ja perjantain välisenä yönä.

MTV Urheilun tietojen mukaan kyse on lainasopimuksesta, johon sisältyy noin 200 000 euron ostovelvoite. SJK kuittaa lisäksi suuren jälleenmyyntiosuuden, jos St. Pölten kauppaa Naamon tulevaisuudessa eteenpäin.

Naamo, 19, herätti laajalti kiinnostusta kesän aikana. Muun muassa Hollannin Eredivisie-seura oli pelaajasta kiinnostunut, minkä lisäksi sarjaporrasta alempana SC Cambuur havitteli pelaajaa itselleen. Naamoa tarkkailtiin tiiviisti myös Puolassa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

"Todella selkeä projekti"

Naamon englantilaisagentti Andrew Thompson sanoo suomalaispelaajan ymmärtävän, mitä huippuammattilaiseksi tuleminen vaatii.

– Viimeisen 5-7 vuoden ajalta keräämämme data osoittaa, että uravalintojen suhteen on parempi ottaa se pienempi ensimmäinen askel ja pelata heti johdonmukaisia minuutteja avauksessa, kuin ottaa suuri ensimmäinen askel ja päätyä takaisin Suomeen 18-24 kuukauden kuluttua. St. Pöltenillä on Darion osalta todella selkeä projekti seuraavan 12-18 kuukauden ajalle, Thompson kommentoi MTV Urheilulle.

St. Pölten sai hiljattain uuden yhdysvaltalaisomistajan FC32:n. Omistajaryhmä yrittää tiettävästi ostaa seuran myös Norjasta ja Italian Serie A:sta.

– Kaiken kaikkiaan tämä on todella jännittävä aika liittyä seuraan, ja siellä on selkeä polku ja tukijärjestelmä, jonka avulla voin kasvaa nopeasti pelissäni ja urallani, sanoo Naamo.

Viime vuoden marraskuussa FC Hongasta ilmaiseksi kiinnitetty Naamo kuului tällä kaudella SJK:n avainmiehistöön. Hän pelasi Veikkausliigassa 21 ottelua, joissa kertyi viisi maalisyöttöä. Lisäksi vyölle kertyi kolme Liigacupin ja kuusi Suomen Cupin ottelua.

Lähde seuran lähellä kertoo, että Naamon myynti oli strateginen liike taloudellisesta näkökulmasta, minkä ohella siirto vahvistaa SJK:n kautta kulkevaa pelaajareittiä ulkomaan kentille. SJK:n laitapuolustaja Otto Kemppainen, 20, ja jatkosopimuksella hiljattain kiinnitetty Gabriel Oksanen, 17, paikkaavat puolestaan Naamon jättämän aukon päävalmentaja Stevie Grieven kokoonpanossa.

Naamo on valittu Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen, joka pelaa perjantai-iltana EM-karsinnoissa Armeniaa vastaan vieraissa. Tiistaina Pikkuhuuhkajat isännöi Romaniaa.

Lue myös:

    Uusimmat