Suomen olympiarämpijät: Paikka arvoturnaukseen lajin kehtoon

Edellisissä turnauksissaan hankaluuksissa olleet Noora Komulainen ja Ursula Wikström etenivät golfin naisten kauden viimeiseen arvoturnaukseen, Britannian avoimeen mestaruuskilpailuun. Komulainen ja Wikström lunastivat kisapaikkansa maanantain karsinnassa, jossa oli jaossa 12 paikkaa ikoniselle St. Andrewsin golfviheriölle.

Viimeinen karsintakierros järjestettiin 18 reiän kilpailuna Skotlannin Crailissa. Komulainen selvitti väylät 70 lyönnillä eli tuloksella 2 alle parin ja nappasi jaetun kuudennen sijan. Se riitti suoraan kisapaikkaan.

Viimeiset kolme paikkaa ratkaistiin 12 naisen välillä, ja Wikström nappasi itselleen lopulta jatkopaikan. Wikströmin tulos 18 väylän jälkeen oli –1.

Komulainen ja Wikström edustivat Suomea toissa viikolla Pariisin olympialaisissa, mutta kaksikon kilpailu sujui hyvin vaisusti. Olympialaisten alla enterorokkoon sairastunut Komulainen keskeytti kilpailun kolmen kierroksen jälkeen ollessaan tuloksessa +28. Wikström oli olympialaisissa 57:s tuloksella +19. Viime viikolla Komulaisen ja Wikströmin LPGA-kilpailu Skotlannin avoimissa päättyi kahden kierroksen jälkeen.

Sanna Nuutisen kisapaikka jäi Crailin karsinnassa haaveeksi, sillä suomalainen oli 46:s tuloksella +3.

Britannian avoin mestaruuskilpailu alkaa Skotlannissa torstaina St. Andrewsin Old Course -kentällä, jota pidetään golfin kehtona.