Suomi otti hienon voiton

Suomen A-maajoukkue ylsi keskiviikkoiltana yhteen kaikkien aikojen hienoimmista saavutuksista kukistamalla Portugalin vieraskentällä maalein 4-1. MM-lopputurnaukseen valmistautuva isäntäjoukkue jäi täysin aseettomaksi parhaalla kokoonpanollaan pelanneen Suomen vyörytyksessä. Päävalmentaja Antti Muurinen ei löytänyt juuri korjattavaa ottelun jälkeen.

- Todella upea voitto ja lisäksi joukkueesta löytyi paljon onnistujia. Ei ole ihan jokapäiväistä, että näin korkealle rankattua joukkuetta voittaa vieraskentällä, Muurinen totesi.

Ottelun hahmoksi nousi kapteeni Jari Litmanen, joka teki esityön Suomen kahteen ensimmäiseen osumaan ja viimeisteli itse 3-1 ja 4-1 maalit. Ensimmäinen maali merkittiin Joonas Kolkalle ja toinen karkumatkalle päässeelle Mikael Forsselille.

Litmasen maalit nostivat hänet Ari Hjelmin rinnalle maajoukkueen kaikkien aikojen maalintekijätilaston kärkisijalle. Molemmilla on koossa nyt 21 osumaa Suomen paidassa. Portugali-ottelu oli merkkipaalu myös kahdelle muulle pelaajalle. Mika Nurmela sai täyteen 30 A-maaottelua ja Antti Niemi pelasi jo 50. kerran Suomen väreissä.

- En olisi uskonut etukäteen, että näin hiljainen ottelu tulee. Millään osa-alueella ei ollut tänään korjattavaa, kaikki pelasivat loistavasti. Tämä oli meille hieno tulos ja loistavaa pr:ää Suomen jalkapalloilulle, Skotlannin valioliigan Heartsin maalivahti totesi.

Keskiviikon kansainvälisen pelipäivän jalkapallomaaottelut:
Georgia - E-Afrikka 4-1
Bosnia-Hertsegovina - Makedonia 4-4
Puola - Japani 0-2
Viro - Venäjä 2-1
Romania - Ukraina 4-1
Senegal - Bolivia 2-1
Kroatia - Slovenia 0-0
Moldova - Unkari 0-2
Saudi Arabia - Uruguay 3-2
Argentiina - Kamerun 2-2
Ruotsi - Sveitsi 1-1
Kreikka - Belgia 3-2
Tunisia - Norja 0-0
Malta - Andorra 1-1
Liechtenstein - P-Irlanti 0-0
Portugali - Suomi 1-4
Brasilia - Jugoslavia 1-0
Saksa - USA 4-2
Ranska - Skotlanti 5-0
Hollanti - Espanja 1-0
Wales - Tshekki 0-0
Irlanti - Tanska 3-0
Albania - Azerbaidzan 1-0
Itävalta - Slovakia 2-0
Luxemburg - Latvia 0-3
Costa Rica - Marokko 0-1
Ecuador - Bulgaria 3-0

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat