Suomi rökitti Kreikkaa Olympiastadionilla

Suomen jalkapallomaajoukkue löi Kreikan selvin 5-1-numeroin MM-karsintaottelussa Helsingin Olympiastadionilla. Ottelun sankariksi nousi jälleen kerran Mikael Forssell kahdella maalillaan.

Forssell teki ottelun ensimmäisen maalin, kun mittelöä oli käyty reilut 13 minuuttia. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Aki Riihilahti lisäsi Suomen johdon 2-0:llaan. Kreikan Georgious Karagounis pisti kuitenkin päävalmentaja Antti Muurisen miehistölle jäitä hattuun hoidettuaan pallon Antti Niemen taakse.

Joukkueiden otteet tasoittuivat Kreikan osuman jälkeen, kunnes Joonas Kolkka vapautti 3-1-maalillaan Suomen pelin. Vielä ensimmäisen erän viime minuuteilla Forssell pääsi tuikkaamaan pallon Kreikan verkkoon. Näin erätauolle lähdettiin lukemissa 4-1.

Toinen erä ehti vanhentua n. 10 minuuttia, kun Suomen joukkueen kapteeni Jari Litmanen hankki rangaistuspotkun. Litmanen laukaisi itse rankkarin varmasti Kreikan verkkoon.

n. 62 minuutin pelin jälkeen Teemu Tainio vaihdettiin Jarkko Wissiin. Shefki Kuqi puolestaan vaihdettiin Litmasen tilalle 71 minuutin kohdalla. Ottelun sankari Mikael Forssell loukkaantui, kun peliä oli jäljellä vain reilut 10 minuuttia. Jonatan Johansson otettiin kentälle Forsselin tilalle.

Suomen joukkuetta Olympiastadionilla oli kannustamassa n. 30 000 katsojaa.

Suomi-Kreikka 5-1 (4-1)
14. Mikael Forssell 1-0, 22. Aki Riihilahti 2-0, 31. Georgios Karagounis 2-1, 39. Joonas Kolkka 3-1, 45. Forssell 4-1, 56. Jari Litmanen rp. 5-1.

Suomi: Antti Niemi; Petri Helin, Sami Hyypiä, Hannu Tihinen (v), Janne Saarinen; Mika Nurmela, Aki Riihilahti, Teemu Tainio (63. Jarkko Wiss), Joonas Kolkka; Jari Litmanen (73. Shefki Kuqi); Mikael Forssell (81. Jonatan Johansson).

Kreikka: Dimitrios Eleftheropoulos; Grigorios Georgatos, Nikolaos Dabizas, Giorgios Amanatidis (v), Angelos Basinas (46. Andreas Zikos); Theodoros Zagorakis (82. Panagiotis Fissas), Konstandinos Konstantinidis (26. Georgios Georgiadis), Georgios Karagounis, Angelos Krasisteas; Nikolaos Mahlas, Zizis Vryzas.

Yleisöä: 27216.

Erotuomari: Paul Allaerts, Belgia.