Suomi teki protestin nuorten MM-kisoissa – karusti kävi

Suomen joukkueen tekemä protesti yleisurheilun alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Perun Limassa hylättiin. Protesti koski kuulantyönnön karsintaa, jossa Aatu Kangasniemen suorituksia ei mitattu Suomen näkemyksen mukaan oikean mittaisiksi.

Aatu Kangasniemi eteni finaaliin moukarinheiton karsinnasta, jossa hän sijoittui kuudenneksi tuloksella 70,96. Mico Lampinen sen sijaan jäi ensimmäisenä täpärästi finaalipaikan ulkopuolelle. Hän oli karsinnan 13:s tasan 69 metrin kiskaisulla. Ukrainan Artem Cherkashyn heitti saman tulloksen mutta eteni paremmalla pöytäkirjalla Lampisen edeltä viimeisenä finaaliin.

Kuulantyönnössä Kangasniemi oli puolestaan ensimmäinen karsiutunut urheilija 13. sijallaan. Kangasniemen kolme karsintatyöntöä kantoivat 18,64, 16,16 ja 18,78 metriä. 18,78:lla hän jäi 10 senttiä karsinnan 12. urheilijan tuloksesta.

Suomi teki protestin Kangasniemen kahden työnnön mittauksista.

– Työnnöistä toinen mitattiin Suomen joukkueen näkemyksen mukaan aivan liian lyhyeksi. Myös kolmannen työnnön mittauksessa oli joukkueen mukaan epäselvyyttä. Se hylättiin ensin, mutta hyväksyttiin sitten ja mitattiin joukkueen näkemyksen mukaan liian lyhyeksi, Urheiluliiton tiedotteessa kerrottiin.

Urheiluliitto tiedotti myöhemmin tiistai-iltana, että protesti hylättiin. Näin Kangasniemi jäi kuulassa karsintaan.

Tänä vuonna 20,50 työntänyt Kangasniemi oli tilastojen valossa yksi kärkinimistä. Karsinnan voitti Saksan Georg Harpf tuloksella 20,32.

Elle Ceder välieriin

Elle Ceder eteni 800 metrillä aikavertailusta välieriin. Ceder sijoittui erässään viidenneksi ajalla 2.08,18.

Kalle Hirvi ja László Merényi juoksivat 100 metrin alkuerissä ajat 10,61 ja 10,74 ja karsiutuivat. Heidän sijoituksikseen kirjattiin 31 ja 47. 

MM-kisat Limassa käynnistyivät tänään tiistaina.

Lue myös:

    Uusimmat