Suomi voitti Albanian 2-0

Suomi voitti Albanian jalkapallon MM-karsintaottelussa Albaniassa 2-0. Suomen maaleista vastasivat Teemu Tainio ja Shefki Kuqi.

Suomen peli oli alussa hermostunutta ja Albania hallitsi ottelun ensimmäistä puolituntista. Ensimmäisen puoliajan lopulla Suomi pääsi paremmin mukaan peliin, muttei pystynyt juurikaan luomaan maalintekotilanteita.
Toisella puoliajalla Suomen peli piristyi. Tainio avasi joukkueen maaltilin ampumalla 58:lla minuutilla vastapallosta alanurkkaan. Auxerren keskikenttämiehen osuman lisäksi Suomella oli muutamia vaarallisia tilanteita. Kuqi viimeisteli loppunumerot lisäajalla.

Jari Litmanen sai iskun kasvoihinsa ja joutui jättämään kentän 82:lla minuutilla. Litmasen tilalle tuli Jari Ilola.
Suomen valmentaja Antti Muurinen oli tyytyväinen peliin.
- Ensimmäisellä puoliajalla olimme vaikeuksissa. Albanialla oli muutama todella paha tilanne, mutta Antti Niemi venyi loistopelastuksiin. Vastaavasti meilläkin oli kaksi hyvää paikkaa.

-Toisella puoliajalla pelasimme todella hyvin. Muutamassa viime pelissä olemme pelanneet hyvän ensijakson ja toisella vaisummin. Nyt kävi aivan päinvastoin. Mielestäni tämä on todelle hieno voitto, sillä Albania ei missään nimessä ole kotonaan heppoinen vastustaja. Täältä ei yksikään joukkue vie helppoja pisteitä, Muurinen vakuutti.
Suomi on Euroopan karsintalohkossa nyt kuuden ottelun jälkeen kahdeksassa pisteessä ja tavoittelee kolmatta sijaa. Suomella on jäljellä vielä kotiottelu Kreikkaa vastaan 5. syyskuuta ja vieraspeli Saksassa 6. lokakuuta.