Energiateollisuus ja Elokapina nostivat energiakysymykset pöydälle

Energiateollisuus ry ja ilmastoliike Elokapina keskustelivat suurista energiakysymyksistä.

Keskustelemassa olivat Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelä, Fortumin yhteiskuntasuhdejohtaja Merja Paavola, Elokapinan aktivisti Topi-Matti Heikkola, WWF:n asiantuntija Bernt Nordman ja ilmastopaneelin Kati Koponen

MTV Uutiset näytti Helsingin Tiedekulmassa järjestetyn kaksituntisen keskustelutilaisuuden suorana. Keskustelun juonsi Suomen nuorten ilmastodelegaattina toimiva Energiateollisuuden harjoittelija Hanna Höijer.

Energiateollisuus on sanonut, että sen tavoitteena on ilmastoneutraali ja luontovaikutuksiltaan positiivinen energiajärjestelmä.

– Meillä on pitkälti yhteinen päätavoite ympäristökysymyksistä huolestuneiden nuorten aktivistien kanssa, sanoo Energiateollisuuden Leskelä tiedotteessa.

Leskelän mukaan Energiateollisuudelle on tärkeää käydä ilmastoliikkeen vuoropuhelua ja kuulla heidän ajatuksiaan. Myös Elokapina toivoo lisää keskinäistä ymmärrystä ja vuoropuhelua sen ja Energiateollisuuden välille.

– Lähdimme mukaan järjestämään tätä paneelia, koska haluamme tuoda keskustelut oikeudenmukaisista energiaratkaisuista ja niiden ongelmakohdista kaikkien nähtäville, Elokapinaa edustava Heikkola sanoo tiedotteessa.

Heikkolan mukaan Elokapinan ja Energiateollisuuden näkemyksissä on sen verran suuri ero, että molemminpuolisen ymmärryksen lisääminen on tarpeen. 

Onko yhteistyö mahdollista kahden hyvin erilaisen toimijan välillä mahdollista? Katso keskustelu jutun alusta.

Lue myös:

    Uusimmat