Suosittu drag-artisti Marko Vainio erityisestä ammatistaan: "On se suoritus ja hikinen setti"

Marko Vainio on palkittu drag-artisti.

Huomenta Suomessa vieraillut Marko Vainio on tehnyt pitkän uran drag-taiteen parissa. Entinen kilpatanssija ajautui alalle ikään kuin vahingossa kollegansa drag-shown innoittamana vuosia sitten. Nykyisin Vainio on monilla titteleillä palkittu esiintyjä, joka tekee ahkerasti keikkaa ympäri maata. Hän kertoo olleensa aina kiinnostunut imitaatiosta ja esiintymisestä.

– Haluan luoda mahdollisimman aidon illuusion hahmoista, niin, että katsojalla olisi hetken sellainen olo, että vaikka Whitney Houston olisi siinä, Vainio kertoo esittämistään hahmoista.

– 80 prosenttia on totta ja 20 prosenttia vedetään huumorin puolelle, hän jatkaa.

Vaino aloitti uransa vuonna 2007 ja on monille suomalaisille tuttu esimerkiksi ruotsinlaivoilta. Hän uskoo, että hänen esittämänsä hahmot eivät ole koskaan valmiita.

– Nehän kehittyvät matkan varrella. Olen myös oppinut, että mitä esittää millekin yleisölle ja mikä huumori toimii. Näköjään se on toiminut, kun on näin kauan saanut tehdä tätä työkseen, Vainio sanoo.

Vainio sanoo jatkuvasti etsivänsä uusia hahmoja esitettäväksi ja hän paljastaa, että tulevassa Sex, Drag and Rock and Roll -showssa nähdään artistien lisäksi myös poliittisia hahmoja.

– Uudella kiertueellani nähdään muun muassa Päivi Räsänen, Krista Kiuru, sekä Sanna Marin ja ollaan päivän polttavissa asioissa myös. 

– Niin ja on meillä Tarja Halonen ja Sauli Niinistökin, että yllättävän paljon poliittisia hahmoja, hän nauraa.

Vainio kokee tekevänsä unelmiensa työtä, vaikka keikkatahti on tiukka ja jopa varpaat joutuvat koetukselle.

– On se suoritus ja hikinen setti. Tässäkin tulee ihan hiki kun ajattelenkin, vainio sanoo.

Mikä drag-artistin työssä on tärkeintä? Katso Marko Vainion koko haastattelu alla olevalta videolta

Lue myös:

    Uusimmat