Superstarat poseeraavat rohkeissa kuvissa – ikoniset alusvaatekuvat ovat kohahduttaneet jo yli 30 vuotta

Vaatebrändi Calvin Klein on herättänyt huomiota erittäin seksikkäillä alusvaatemainoksillaan jo yli 30 vuoden ajan. Brändi käyttää mainoksissaan maailman tunnetuimpia näyttelijöitä, urheilijoita ja malleja. Monet ikoniset kuvat ovat jääneet ihmisten verkkokalvoille ympäri maailman.

Somekansa ympäri maailmaa sekosi vastikään, kun The Bear -sarjaa tähdittävän yhdysvaltalaisnäyttelijä Jeremy Allen Whiten, 32, tuoreet alusvaatekuvat Calvin Kleinin muotitalon kevään 2024 mainoskampanjasta julkaistiin.

White ei ole suinkaan ainoa kansainvälisesti tunnettu näyttelijä, jonka alusvaatekuvat ovat hätkähdyttäneet ympäri maailmaa.

Jo vuonna 1992 Calvin Kleinin ihka ensimmäisiä, nyt jo ikonisiksi muodostuneita alusvaatemainoksia tähditti näyttelijä Mark Wahlberg yhdessä huippumalli Kate Mossin kanssa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Kampanja toimi tuolloin vasta 17-vuotiaalle Mossille suurimpana ponnahduslautana alalle, mutta aiheutti tälle myös hermoromahduksen. 

Wahlbergin käytös kuvauksissa oli Mossin mukaan niin alentavaa, että hän joutui syömään rauhoittavia lääkkeitä. Kumpikin maailmantähti on kertonut, etteivät he tulleet keskenään lainkaan toimeen.

Vuoden 2015 Fifty Shades of Grey -elokuvassa komeillut päätähti Jamie Dornan työskenteli aiemmin myös mallina, ja hänen Calvin Klein -kuvansa ovat brändin ikonisimpia mainoskampanjoita. 

Somessa onkin jo ehditty verrata Dornanin kuvia Whiten tuoreisiin kuviin.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

The New York Times julisti Dornanin ”timanttisimmaksi vartaloksi” vuonna 2006.

Vuonna 2006 näyttelijäuransa tunnetuimman roolin elokuvassa Blood Diamond – veritimantti tehnyt Djimon Hounson valittiin Calvin Kleinin malliksi vuonna 2007, ja seksiä tihkuvat kuvat nousivat puheenaiheeksi ympäri maailman.

Parhaan elokuvan Oscar-patsaan vuonna 2016 pokannut Moonlight nousi otsikoihin uudelleen seuraavana vuonna, kun sen päätähdet Mahershala Ali, Trevante Rhodes ja Ashton Sanders poseerasivat pelkissä boksereissa Calvin Kleinin näyttävässä kampanjassa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Huippumallit ikonisissa kuvissa

Kate Mossin lisäksi alusvaatemainoksissa on nähty lukuisia muita huippumalleja, kuten Christy Turlington

Hänet nähtiin vuodesta 1987 saakka peräti 20 vuoden ajan Calvin Kleinin mallina, ja hän poseerasi brändin alusvaatemainoksessa upeana vielä 44-vuotiaana vuonna 2013.

Lähes kaikkien huippubrändien mainoksissa nähty supertähti Naomi Campbell poseerasi ensi kertaa Calvin Kleinin alusvaatteissa vasta vuonna 2019. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Tuolloin samoissa kampanjakuvissa olivat mukana myös muun muassa huippumalli Bella Hadid, artisti Diplo ja näyttelijä Jacob Elordi.

Kardashian-klaanin mallikaunotar Kendall Jenner poseerasi pelkissä alushousuissa, ilman yläosaa brändin mainoksissa vuonna 2023, ollessaan tuolloin 27-vuotias. Superseksikkäät kuvat herättivät maailmanlaajuista huomiota. 

Hän on ollut alusvaatebrändin mallina jo vuosia, ja koko Kardashianin klaani poseerasi alusvaatebrändin yhteiskuvissa jo vuonna 2018.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Miesartistit näkyvästi mukana

Alusvaatemalleina on nähty myös lukuisia maailman tunnetuimpia miesartisteja.

Calvin Kleinin vuoden 2015 mainoskampanjassa 20-vuotiaana esiintynyt poptähti Justin Bieber aiheutti melkoisen kohun kuvillaan. 

Lukuisissa medioissa spekuloitiin jopa väsymiseen asti sitä, miten paljon nuoren popparin lihaksia on suurennettu ja nivusaluetta paisutettu mainoskuvissa. Jopa supersuosittu amerikkalaisohjelma Saturday Night Live teki aiheesta oman parodiansa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Vuonna 2019 oman alusvaatekampanjansa saivat myös rap-artisti ASAP Rocky, joka poseerasi eräässäkin mainoksessa auton takapenkillä jalat levällään, sekä laulaja ja malli Shawn Mendes.

Molempien miesten kampanjakuvat olivat todellinen nettisensaatio.

Laulaja Nick Jonas puolestaan herätti huomiota vuoden 2014 kuvilla, jotka olivat erittäin eroottisia.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Calvin Klein on käyttänyt mainoksissaan huippunäyttelijöiden, -laulajien ja -mallien lisäksi myös tunnettuja urheilijoita. 

Ruotsalaisjalkapalloilija Karl Frederik ”Freddie” Ljungberg on ollut brändin kampanjakuvien keulakuvana vuosien ajan. 

Espanjalainen tennistähti Fernando Verdasco puolestaan herätti huomiota upealla kropallaan vuoden 2010 mainoskuvissa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Lue myös:

    Uusimmat