Supersuosittu tv-hahmo ilmestyi Jyväskylän MM-ralliin – hämmästelee suomalaisia: "Miten ihmeessä pystytte siihen?"

Legendaarinen The Stig hämmästelee suomalaisia: "Miten ihmeessä te pystytte siihen?" 3:31
Legendaarinen The Stig paikalla Suomen MM-rallissa: "Nämä kaverit ovat aivan liian kovia kuskeja minuun verrattuna"

Englantilainen Perry McCarthy, 63, muistetaan paitsi entisenä F1-kuljettajana myös huippusuositun Top Gear -sarjan alkuperäisenä The Stig -hahmona.

McCarthy on saapunut Suomeen seuraamaan MM-rallikauden yhdeksättä osakilpailua paikan päällä. Rallikuljettajien osaaminen on tehnyt vaikutuksen entiseen F1-kuskiin.

Nämä kaverit ovat aivan liian kovia kuskeja minuun verrattuna. Nautin rallin seuraamisesta. Täytyy vain ihaillen katsoa ja todeta, miten upeaa tämä on, McCarthy sanoi MTV Urheilulle.

Myös suomalainen autourheiluhistoria on hyvin hallussa.

– On yksi asia, jota en pysty käsittämään. Suomessa on 5,5 miljoonaa ihmistä. Miten ihmeessä pystytte siihen, että täällä syntyy jatkuvasti MM-tason rata- ja rallikuskeja? Se on uskomatonta.

McCarthy nähtiin 1990-luvun alun Formula ykkösissä mukana kymmenessä Grand Prix'ssä. Kymmenen vuotta myöhemmin hän julkaisi kirjan urastaan, ja sen julkistamistilaisuudessa avautui uusi ura, josta monet hänet muistavat, kun Top Gearia pitkään juontanut Jeremy Clarkson houkutteli hänet testikuljettaja The Stigin rooliin.

– He halusivat minusta ilkeän, mystisen ja tuntemattoman kuljettajan. Se, että henkilöllisyyteni pidettiin salassa, toimi, koska ohjelmaa näytettiin 215 maassa ja ”kuka on The Stig?” -kysymys oli internetissä kymmenen haetuimman asian joukossa koko maailmassa.

McCarthyn haastattelun voit katsoa kokonaisuudessaan jutun pääkuvana olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat