Suuri suru valtasi Mäntsälän: "Olemme sanattomia"

6-vuotias lapsi kuoli jäätyään rakennustelineiden alle eilen Mäntsälässä. Kunnassa järjestetään tänään illalla muistotilaisuus lapselle.

Mäntsälän seurakunnan rovasti Tarja Meijer kertoo MTV Uutisille sähköpostitse, että onnettomuus on järkyttänyt paikallisia syvästi.

– Olemme sanattomia tämän suuren surun edessä.

Meijer kertoo, että monet ovat ilmaisseet lämpimän osanottonsa ja tukensa uhrien läheisille sosiaalisen median kautta ja viemällä paikan päälle kynttilöitä.

– Olen eilen ja tänään keskustellut monien ihmisten kanssa, niin myös muut seurakunnan työntekijät. Tällaisena hetkenä on tärkeää voida ilmaista tunteitaan, järkytystä ja surua.

Meijer yhdessä koko seurakunnan kanssa haluaa muistuttaa, että kenenkään ei tarvitse jäädä surun kanssa yksin. 

– Yhteen kokoontuminen on lohdullista.

Rovasti Meijer kertoo, että Mäntsälän kirkko on tänään illalla kello 18–20 auki, jotta ihmiset voivat halutessaan tulla hiljentymään tai esimerkiksi puhumaan seurakunnan työntekijän kanssa.

Onnettomuus kesken leikkien

Sunnuntaina tapahtunut kuolemaan johtanut onnettomuus sai alkunsa, kun toistensa naapureina asuneet 5- ja 6-vuotiaat pojat olivat olleet kahdestaan leikkimässä 5-vuotiaan kotipihalla. 

Pihassa oli ollut mineriittilevyillä lastattu pyörillä varustettu kuljetuslaite, joka tutkinnanjohtajan mukaan oli 1,5 metriä korkea. Pojat olivat leikkineet sen päällä. 

Kuljetuslaite kaatui vakavin seurauksin. Toinen pojista menehtyi ja toinen loukkaantui vakavasti. 

Lue myös:

    Uusimmat