Vähärasvainen ruoka ehkäisee ja helpottaa diabetesta laskemalla painoa.
Diabeetikon ja tautia ehkäisevän kannattaa syödä vähärasvaista ruokaa.
– Rasvavalmisteiden on hyvä olla rypsiöljyperäisiä. Lihoissa, makkaroissa ja juustoissa kannattaa suosia vähärasvaisia tuotteita, sillä ne pitävät myös kolesterolitason alhaalla, diabeteslääkäri Markku Saraheimo sanoo.
Kuidut tekevät niin ikään hyvää ruokavaliolle.
– Ruis- ja kokojyväleivät ovat hyviä. Lisäksi päivässä pitäisi syödä 450 grammaa vihanneksia ja hedelmiä.
– Suomen Diabetesliitto on lanseerannut terveellisen ja suomalaisen Itämeren ruokavalion. Se sisältää paljon kalaa, joka on hyvä valkuaisen lähde, Saraheimo vinkkaa.
Studio55.fi/Piia Simola
Tällä ruokavaliolla Heimo selätti sairaudet ja laihtui 26 kiloa
Diabetespotilas Jussi Kuusela: Paransin itseni syömällä
Vältti lihavuusleikkauksen: Näin Sari laihdutti huimat 70 kiloa
Näin Pekka laihdutti 27 kiloa alle vuodessa