Syöpähoidot päättänyt prinsessa Catherine palasi kaikessa hiljaisuudessa töihin

Prinsessa Catherine emännöi kuluvalla viikolla ensimmäisen työtapaamisensa Windsorin linnassa syöpähoitojensa päättymisen jälkeen.

Prinsessa Catherine, 42,  ilmoitti hiljattain päättäneensä syöpähoitonsa. Nyt muun muassa CNN:n mukaan Catherine on tehnyt myös paluun töihinsä. 

Catherine emännöi tiistaina 17. syyskuuta Royal Foundation of Prince ad Princess of Wales -säätiön tapaamisen Windsorin linnassa. Asiasta kerrotaan Court Circular -uutiskirjeessä, jossa kerrotaan kuninkaallisen perheen edesottamuksista. 

Edellisviikolla Catherinen ja prinssi Williamin  virallisilla somekanavilla julkaistiin video, jolla Catherine kertoi syöpähoitojensa päättyneen. Videolla, joka näytti Catherinen ja Williamin lapsineen hyvin totutusta poikkeavalla, rennolla ja intiimillä tavalla, perhe vietti yhdessä kesäpäivää luonnossa. Videolla kuultiin ainoastaan Catherinen ääntä tämän kertoessa vuodesta, joka on ollut hänen perheelleen äärimmäisen raskas, ja että hän tekee "kaikkensa pysyäkseen vapaana syövästä". 

Videolla Catherine myös kertoi odottavansa pääsevänsä takaisin töihin ja aikovansa esiintyä vastaisuudessa lisää julkisuudessa. Sen jälkeen, kun Catherine ilmoitti maaliskuussa julkisesti sairastavansa syöpää, on hänet nähty julkisissa tilaisuuksissa vain muutamaan otteeseen kesän aikana. 

Vuoden alussa Catherinen terveydentila aiheutti laajaa huolta sekä spekulaatiota. Prinsessalle tehtiin tammikuussa vatsan alueen leikkaus, jonka syytä ei tarkennettu. Catherine kertoi maaliskuussa saaneensa syöpädiagnoosin leikkauksen jälkeen. 

Brittikuninkaallisella perheellä on ollut runsaasti terveysongelmia viime aikoina. Myös Catherinen puolison Williamin isä kuningas Charles  sai alkuvuodesta syöpädiagnoosin. Tiettävästi Charlesin syöpähoidot jatkuvat yhä. 

Hovi ei ole kertonut julkisuuteen sitä, mistä syövistä Catherine ja Charles saivat diagnoosit. 

Lue myös:

    Uusimmat