Syyrian hallinto aloitti jälleen perjantaina ilmaiskut kapinallisten hallussa vielä olevia alueita vastaan Itä-Aleppossa. Samalla hallinnon liittolainen Venäjä ilmoitti hyökkäyksen jatkuvan, kunnes opposition taistelijat ovat jättäneet kaupungin.
Hallituksen ilmaiskut laantuivat hetkeksi, kun Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi torstai-iltana Syyrian joukkojen lopettaneen Itä-Aleppon pommittamisen, jotta siviilejä voidaan evakuoida.
Syyrian hallinnon joukot ovat saaneet haltuunsa suurimman osan Aleppon itäosista, jotka ovat olleet kapinallisten hallussa vuodesta 2012.
YK:n yleiskokouksen suuri enemmistö vaati perjantaina välitöntä tulitaukoa ja avustustarvikkeiden toimittamista Syyriaan. Päätöslauselmaa vastaan äänestivät Venäjä, Iran ja Kiina, kun taas 36 maata pidättäytyi äänestyksestä. Päätöslauselman teksti ei ole velvoittava.
Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry puolestaan ilmoitti, että Yhdysvaltain ja Venäjän edustajat kokoontuvat lauantaina Geneveen. Keskusteluissa etsitään keinoja, joilla voitaisiin estää Aleppon täydellinen tuhoutuminen. Kerry ei kuitenkaan ollut järin optimistinen keskustelujen onnistumisen suhteen.
Pariisissa keskustelevat lauantaina puolestaan Syyrian oppositioryhmiä tukevien länsivaltojen ja Lähi-idän maiden ulkoministerit.
Aleppon itäosa lähes hallinnon hallinnassa
YK:n edustaja ilmoitti perjantaina, että sadat miehet ovat saattaneet kadota siirryttyään Aleppon kapinallisalueilta hallituksen alueille. Tietoja on vaikea varmistaa sekavan tilanteen vuoksi, mutta YK pitää tietoja erittäin huolestuttavina. Kyse on 30–50-vuotiaista miehistä, joihin omaiset ovat menettäneet yhteyden.
YK on myös saanut tietoja, joiden mukaan kapinallisryhmät estävät siviilejä lähtemästä hallussaan olevista Aleppon osista. Tiedossa ei ole, paljonko näissä osissa on yhä siviileitä.
YK:n edustajan mukaan kapinallisryhmät ovat saattaneet syyllistyä sotarikokseen estäessään ihmisiä pakenemasta ja käyttäessään heitä panttivankeina.