Syysmyräkkä saanut tiet tulvimaan pääkaupunkiseudun kehäteillä

Syysmyräkkä saavutti Suomen 2:01
Syysmyräkkä saavutti Suomen (Viiden jälkeen -ohjelma 9.10.2024)

Suomeen iskenyt syysmyräkkä on aiheuttanut tulvia pääkaupunkiseudun kehäteillä.

Tänään aamulla tulvavesi valtasi liittymän Helsingissä Kehä I:llä Vihdintien ja Muurimestarintien kohdalla. Tieliikennekeskus Fintrafficin mukaan tulvavesi haittaa liikennettä Vihdintiellä Hakamäentien suuntaan ajettaessa.

Aiemmin yöllä Vantaalla Kehä III:lla kaksi ramppia taas oli useita tunteja suljettuna tulvivan veden vuoksi.

Syysmyräkkä on aiheuttanut myös muualla Uudellamaalla useita voimakkaaseen tuuleen ja sateeseen liittyviä vahingontorjuntatehtäviä.

Aamukuuden jälkeen Suomessa oli sähköttä noin 15 200 kotitaloutta. Sähkökatkot painottuivat maan itäosiin.

Idässä ratavaurio

Maan itäosassa myräkkä kaatoi puita Karjalan radalle, ja junaliikenne on radalla poikki Kesälahden ja Parikkalan välillä. Fintrafficin rataliikennekeskus kertoo, että henkilöjunia korvataan linja-autoilla. Sähköratavaurion korjaaminen kestää ensiarvion mukaan ainakin iltapäivään asti.

Pohjois-Savon pelastuslaitos kertoi aamulla, että puuskittainen tuuli aiheutti sen alueella yön aikana yli 40 tehtävää. Tehtävät olivat pääosin kaatuneiden puiden aiheuttamia vahingontorjuntatehtäviä. Sääolojen aiheuttamia henkilövahinkoja tai vakavia aineellisia vahinkoja pelastuslaitoksen tietoon ei ollut aamuun mennessä tullut. Pelastuslaitos arvioi myräkän ja sen aiheuttamien tehtävien jatkuvan aamupäivän puolelle.

Vene uhkasi irrota laiturista

Keskiviikkoiltana Etelä-Savossa kirjattiin puoleenyöhön mennessä 30 vahingontorjuntatehtävää, Etelä-Savon pelastuslaitos kertoo.

Tehtävät olivat pelastuslaitoksen mukaan puunraivauksia ja lisäksi Mikkelin keskustassa tuuli kaatoi rakennustyömaan aitaa kadulla ja Savonlinnassa laiturissa ollut vene uhkasi irrota.

Tehtävät painottuivat pelastuslaitoksen mukaan maakunnan itäosiin eikä niissä aiheutunut henkilövahinkoja.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 6.45.

Lue myös:

    Uusimmat