Tähän tärskyyn päättyi Kalle Rovanperän kisa kärkipaikalta – hetkeä myöhemmin seurasi uskomaton näky

Hurjaa draamaa Portugalissa! Kalle Rovanperä katolleen voittotaistelussa 2:22
Hurjaa draamaa Portugalissa! Kalle Rovanperä ja Oliver Solberg peräkkäin ulos lähes samassa paikassa

Portugalin MM-rallia kymmenen erikoiskokeen jälkeen johtanut Toyotan Kalle Rovanperä joutui keskeyttämään lauantain toisella erikoiskokeella sattuneeseen ulosajoon.

Rovanperä lähti lauantaipäivään sekunnin erolla tallikaveriinsa Sébastien Ogieriin, mutta tempaisi heti 8,81 kilometrin mittaiselle avauspätkälle pohjat 4,2 sekunnin erolla Hyundain Ott Tänakiin nähden. Ogier jäi vieläkin enemmän, ja näin Rovanperän johtomarginaali kasvoi 6,7 sekuntiin.

Päivän toisella, 8,69 kilometrin mittaisella sprinttipätkällä Rovanperä oli ensimmäisessä väliajassa sekunnin Ogieria edellä, mutta sitten alkoi rytistä. Suomalaistähti ajoi ulos, ja kisa oli siinä. Edellisen kerran Rovanperä oli ajanut ulos johtopaikalta helmikuussa Ruotsissa.

– Nuottivirhe. Ei noin paljon liian kovaa aja yrityksen takia. Joko kuuli nuotin väärin tai nuotti oli väärin, MTV Urheilun asiantuntija Riku Tahko uumoili.

Tilanne kävi suorastaan uskomattomaksi vain reilut kaksi minuuttia myöhemmin, kun samaan paikkaan Rally2-Skodallaan ajanut Oliver Solberg lipsautti ulos heti seuraavassa mutkassa.

Rallin lyhin metsäpätkä päätti siis samalla kertaa sekä yleiskilpailun että WRC2-luokan johtajien, kahden lahjakkaimman 2000-luvulla syntyneen rattimiehen matkanteon.

– Tämä on pirullinen pätkä, ja tätä ralli on. Se voi yllättää koska ja missä tahansa riippumatta siitä, miten hyvä luulet olevasi, WRC2-luokassa Hyundailla ajava 44-vuotias konkarikuski Kris Meeke tiivisti pätkän maaliin päästyään.

Lue myös:

    Uusimmat