Tällaista jälkeä iskut Moldovan puolelle ovat tehneet: Venäjän valtionmedian TASSin mukaan kyse "terrorihyökkäyksestä" sotilaita vastaan – aamulla räjähti radiotorneja

1:12imgTällaista jälkeä iskut Moldovan puolelle ovat tehneet.
Julkaistu 26.04.2022 12:33(Päivitetty 26.04.2022 13:12)
Toimittajan kuva
Jouko Luhtala

jouko.luhtala@mtv.fi

Toimittajan kuva
Hanna Vaittinen

hanna.vaittinen@mtv.fi

Moldovan Transnistriassa sotilasyksikköä vastaan on tehty "terrorihyökkäys", kertoo Transnistrian turvallisuusviranomainen Venäjän valtiollisen uutistoimiston TASSin mukaan.

Aiemmin tänään kerrottiin, että Moldovassa kaksi radiotornia vaurioitui tiistaiaamuna räjähdyksissä, jotka tapahtuivat Venäjä-mielisellä Transnistrian separatistialueella.

Maanantaina puolestaan Tiraspolin kaupungissa tehtiin raketti-isku, kertoo alueen turvallisuudesta vastaava ministeriö Reutersin mukaan.

Radiotornit räjähtivät paikallista aikaa 6.40 ja 7.05, kertoivat viranomaiset tiedotteessaan. Radiotornihyökkäys ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Räjähdyksen syytä ei kerrottu.

Lue myös: Venäjän Lavrovin mukaan ydinsodan uhka on todellinen – UPI:n Aaltola: "Ydinkortin väläyttely rivien välissä yleistynee"

Maanantaina puolestaan Tiraspolin kaupungissa tehtiin kranaatti-isku hallintorakennuksen lähellä, kertoo alueen turvallisuudesta vastaava ministeriö Reutersin mukaan.

Ukrainan puolustusministeriö kutsui näitä hyökkäyksiä Venäjän "suunnitelluksi provokaatioksi".

Venäjä: Venäjänkielisiä sorretaan

Viime viikolla venäläiskenraali ilmoitti, että maan tavoitteisiin Ukrainassa lukeutuu koko maan eteläosan valloitus. Tämä takaisi Venäjälle maayhteyden Transnistriaan, jossa kenraalin mukaan "sorretaan" venäjänkielistä väestöä.

Moldovassa Venäjän puheet ovat herättäneet ymmärrettävää huolestuneisuutta, eivätkä viime päivien räjähdykset ole varmastikaan asiaa auttaneet. Tänään Moldovan presidentti Maia Sandu kutsui turvallisuusneuvoston koolle.

Transnistriassa asuu noin puoli miljoonaa ihmistä ja kansainvälisesti sitä pidetään osana Moldovaa. Alueella on ollut Venäjän joukkoja 1990-luvulta lähtien. Moldova on toistuvasti vaatinut Kremliä vetämään sotilaansa pois alueelta. Näin ei ole tapahtunut.

Lue myös: Ukraina Lavrovin maailmansotapuheista: Venäjä tuntee häviävänsä

Tuoreimmat aiheesta

Moldova