Tappajakarhu päätti naisen elämän Kaliforniassa – uhri löydettiin kotoaan

71-vuotiaan naisen on todettu joutuneen karhun tappamaksi Kaliforniassa. Kyseessä on ensimmäinen tiedossa oleva karhun hyökkäys, joka on johtanut kuolemaan Kaliforniassa uutisoi Britannian yleisradio BBC.

Poliisi kävi naisen luona kotikäynnillä viime marraskuussa. Nainen löytyi kuolleena. Kuolinsyytutkinnan mukaan karhu oli aiheuttanut naisen kuoleman. Poliisi kertoi tutkinnan jälkeen, että karhu oli huitaissut tai purrut naista niskaan.

Uroskarhu saatiin myöhemmin otettua kiinni. DNA-testit vahvistivat, että kyseinen mustakarhu oli ollut naisen kuoleman aiheuttaja.

Viranomaisten mukaan uhrilla oli ollut useita ongelmia karhujen kanssa tontillaan. Hänen kerrottiin usein ruokkineen kissojaan kuistillaan ja hänen tontillaan oli roskia. Naisen tytär kertoo LA Times -lehdelle, että nainen oli kerran lyönyt yhtä karhua, jotta se ei tulisi asuntoon.

Osavaltion villieläinviranomaisten mukaan on harvinaista, että karhu hyökkää ihmisen kimppuun. Viranomaisten mukaan eläimet kuitenkin menettävät luontaisen pelkonsa ihmistä kohtaan, ja niiden toiminta on käynyt yhä uhmakkaammaksi, kun kotien ja leirintäalueiden ympäristö näyttäytyy eläimille helppoina ruuan lähteinä.

 

Lue myös:

    Uusimmat