Tappara shokeerasi Ilvestä, HIFK:lle taas murskavoitto – näin SM-liigassa pelattiin perjantaina

Tappara tekee 3-4 maalin 1:11

Jääkiekon SM-liigassa perjantaina pelattiin täyden seitsemän ottelun kierros.

Illan herkkupala käytiin Tampereella, missä ohjelmassa oli kauden neljäs paikallistaisto Ilveksen ja Tapparan välillä.

Ilves oli alussa vahvoilla, kun se siirtyi ensimmäisessä erässä 3–0-johtoon. Tässä vaiheessa Tappara vaihtoi maalivahtia, kun Christian Heljanko teki tilaa Eetu Randelinille.

Petri Kontiola kavensi erän lopulla ja Petteri Puhakka toi toisella kaksikymppisellä Tapparan maalin päähän.

Eikä siinä vielä kaikki.

Tappara teki kolmannessa erässä shokeeraavan tempun, kun se nousi rinnalle ja ohi. Valtteri Kemiläinen latasi 3–3-maalin ja Oskari Luoto vastasi 4–3-osumasta.

Jutun yläreunan videolla Luodon maali.

Lopussa Puhakka iski illan toisensa tyhjiin. Tapparalle kauden ensimmäinen paikallispelivoitto loppulukemin 3–5.

Tappara nousi nyt SM-liigan kärkeen ohi Ilveksen. Joukkueiden ero on kaksi pistettä (Tappara 61, Ilves 59).

Helsingissä HIFK otti viikon sisään jo toisen murskavoittonsa, kun se kaatoi KalPan 6–1.

IFK nöyryytti viime lauantaina Kärppiä Oulussa peräti lukemin 0–7. Punapetojen ruuti oli erittäin kuivaa myös Helsingin vanhan jäähallin perjantai-illassa.

HIFK:lta esillä olivat Eetu Koivistoinen (1+1), Jori Lehterä (1+1), Julius Nättinen (1+1) ja Luke Martin (0+2).

HIFK on sarjassa kolmantena (51 pistettä).