Tarja löysi pullopostin 14 vuoden takaa Kuusankoskella – tunnetko näitä "stadilaisia typyjä"?

Tarja löysi pullopostin 14 vuoden takaa Kuusankoskella – lue "stadilaisten typyjen" kirje 1:50
Lue "stadilaisten typyjen" kirje kokonaisuudessaan videolta.

Kuusankoskelainen Tarja-Kristiina Alastalo löysi yllättävän viestin menneisyydestä.

Valokuvausta harrastava Tarja-Kristiina Alastalo oli keskiviikkona Kuusankosken Tähteen alueella etsimässä kevätlintuja kuvattavaksi Kymijoen varrelta.

Hän päätti kahlata polkua, johon tulvivan joen vedet olivat nousseet. Muoviroskan seasta hän kiinnitti huomiota vihreään pulloon, jonka sisällä näytti olevan jotain.

– Ajattelin ensin, että kyse on varmaan lasten laittamasta pullopostista. Kun tulin kotiin ja avasimme sen, katsoin päivämäärää ja totesin, että tämä onkin vähän pidemmän aikaa seilannut lyhyttä matkaa, Alastalo kuvailee.

Kirje olikin päivätty 20. heinäkuuta 2010 eli lähes 14 vuotta sitten.

Olemme stadilaisia 18-vuotiaita typyjä ja olemme hermolomalla. […] Ostettiin leija, mut se ei toimi. Kalakin hyppäs sylii. Kalja ja siideri on hyvää ja tupakkaki maistuu. Baanalla ei olla käyty. […] Terveisiä Voikkaan sillalta! :)

Kirjeen ovat allekirjoittaneet Karoliina ja Helena. Voit lukea koko kirjeen videolta artikkelin alusta.

– Teksti oli hauska ja mukavasti kirjoitettu, se tosiaan yllätti. Voi kuvitella, että nuorilla naisilla on ollut todella kivaa yhdessä. Tuli mieleen, että mitäköhän heille mahtaa kuulua nyt? Tarja Alastalo sanoo.

Kirje oli säilynyt täysin koskemattoman näköisenä kaikkien näiden vuosien ajan vihreässä pullossa, jonka ulkomuoto muistuttaa suuresti tuohon aikaan myynnissä olleita siideripulloja.

Pullo ei päässyt kauas

Kovin pitkälle pulloposti ei kuitenkaan ole päätynyt, sillä tyttöjen mainitsemalta Voikkaan sillalta ei ole matkaa kuin noin 1,4 kilometriä löytöpaikkaan. Se on saattanut jäädä jumiin rannan pajukkoihin, mutta tulva on saanut sen liikkeelle.

Alastalo laittoi ilmoituksen löytyneestä postista Kouvolan Facebook-ryhmään, josta se on jaettu jo useaan kaupunkiin. Yhteydenottoja ei kuitenkaan ole vielä kuulunut. Karoliina ja Helena ovat nyt 31- tai 32-vuotiaita.

– Olisi kiva kuulla, vierailevatko he edelleen täällä suunnalla. Niin ja maistuuko siideri yhä? Alastalo naurahtaa.

Tiedätkö sinä jotain kirjeestä tai sen kirjoittaneesta Karoliinasta ja Helenasta? Ota yhteyttä toimitukseemme WhatsAppissa numeroon 040 578 5504 tai sähköpostitse uutiset@mtv.fi.

Lue myös:

    Uusimmat