Ravitsemusterapeutti Anette Palssa toivoisi ihmisten löytävän painonhallinnassa kultaisen keskitien.
– On ihan hyvä vähän pohtia omaa syömistä ja miettiä etukäteen, miten suurin piirtein ruokarytmi menee, ettei olla ihan koko ajan nälän kanssa ikään kuin pullatiskin ääressä. Mutta jos se rupeaa menemään siihen, etten voi juhlissa syödä yhtä palaa kakkua, koska ahdistaa ja tulee huono omatunto, niin silloin ollaan menty väärään suuntaan, Anette Palssa sanoi lähetyksessä.
Palssa kannattaa 80/20-sääntöä: jos syö enimmäkseen järkevästi, lopun ajasta voi hieman joustaa.
– Tämä ei nyt tarkoita sitä, että joka viides ateria on pizza tai pullapitko. Mutta tavallaan sellaista henkistä 80/20-ajattelua: minä voin joustaa tietyissä tilanteissa, mutta minulla on joku suuntaviiva siinä, että syöminen on suhteellisen tolkullista.