Tätä SM-liigan iso päätös tarkoittaa Kiekko-Espoon ja Jokereiden kannalta

Heikki Hiltunen SM-liigan avaamisesta: "Halu uudistaa ja mennä eteenpäin suomalaisessa jääkiekossa" 4:30
Video: Heikki Hiltunen SM-liigan avaamisesta: "Halu uudistaa ja mennä eteenpäin suomalaisessa jääkiekossa"

Kiekko-Espoo ilmoitti aiemmin, että se aikoo hakea SM-liigaan kaudeksi 2024–25. Vaikuttavatko SM-liigan tuoreet, isot päätökset millään tavalla heidän aikomuksiinsa? Entä miten Jokerit? Mikä heidän tiensä on nyt. MTV Urheilu avaa Kiekko-Espoon ja Jokereiden tilannetta SM-liigan tuoreiden päätösten jäljiltä.

SM-liigan yhtiökokous päätti torstaina, että karsinnat palaavat sarjaan keväästä 2025 lähtien. SM-liiga ilmoitti myös, että sarjassa voi pelata jatkossa maksimissaan 16 joukkuetta.

Koko aihe on ollut isosti tikunnokassa koko kesän ja syksyn ajan – varsinkin Jokereiden paluun myötä. Jokerit liittyi täksi kaudeksi mukaan Mestikseen, missä se aikoo pelata ainakin tämän ja ensi kauden ajan.

Sen sijaan Kiekko-Espoo ilmoitti aiemmin, että se hakee SM-liigapaikkaa kaudelle 2024–25. Miten Liigan tuoreet päätökset vaikuttavat Kiekko-Espoon pyrkimyksiin?

Yksinkertaisesti vastattuna: eivät hirveästi millään tavalla. 

– Jos he jättävät hakemuksensa, niin prosessi alkaa siitä sitten. Silloin heidän asiansa ovat lisenssitoimikunnan puntaroinnin alla. Katsotaan sitten, että mitä siellä tapahtuu, SM-liiga Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen totesi asiasta, jatkaen:

– Kävimme myös Kiekko-Espooseen liittyvää keskustelua yhtiökokouksen aikana. Nykyisten sääntöjen puitteissa on mahdollista, että Kiekko-Espoo pelaa ensi kaudella Liigassa, Hiltunen vahvisti. 

Hiltusen mukaan Kiekko-Espoon liiganousu ei vaadi sitä, että sen pitäisi voittaa Mestiksen mestaruus tällä kaudella.

– Lisenssiehdoissa lukee, että liigapaikkaa varten tarkistellaan usean kauden urheilullista onnistumista Mestiksessä, Hiltunen vastaa. 

Hiltuselta kysyttiin torstaisessa tiedotustilaisuudessa siitä, että onko Jokereiden ja Kiekko-Espoon luoma buumi vaikuttanut Liigan tuoreisiin päätöksiin.

– Liiga on tehnyt omat, itsenäiset päätöksensä, mutta totta kai otimme ympäristön huomioon. Olemme haastatelleet sidosryhmiä ja kumppaneita. Heillä on näkemys siitä, että millainen toimintaympäristö meillä on nyt ja tulevaisuudessa, Hiltunen muotoilee. 

SM-liigan tuore päätös tarkoittaa sitä, että Helsingin Jokerit voi nousta liigaan vain karsintojen kautta. Jokerit ilmoitti aiemmin, ettei se aio hakea liigapaikkaa vielä ensi kaudelle. 

Jokereiden nousu vaatii tällöin sitä, että sen pitää voittaa Mestiksen mestaruuden lisäksi Liigassa viimeiseksi jäänyt joukkue karsinnoissa.

Lue myös:

    Uusimmat