Median tavoittamattomissa pysytellyt suomalaiskiekkoilija Teemu Pulkkinen rikkoi hiljaisuuden. Hän kertoo, miksi solmi sopimuksen KHL:ssä pelaavan Kunlun Red Starin kanssa.
Pulkkinen on ainoa suomalaiskiekkoilija, joka on jatkanut venäläisvetoisessa KHL:ssä pelaamista kauden 2021–2022 jälkeen, kun Venäjä oli käynnistänyt hyökkäyssodan Ukrainassa.
Viimeisimmät kaksi sesonkia Pulkkinen tahkosi Traktor Tsheljabinskissa. Hän oli pitkään ilman sopimusta, kunnes syyskuun lopussa julkistettiin tämän kauden kattava kontrahti Moskovassa kotiottelunsa pelaavan kiinalaisseura Kunlun Red Starin kanssa.
Suomalaismedialle Pulkkinen ei ole asiasta haastatteluita antanut, mutta mies puhui nyt itänaapurissa.
– Odotin vähän nähdäkseni, mitä vaihtoehtoja on ja mitä markkinoilla tapahtuu. Ja kun tilaisuus tuli, hyväksyin tarjouksen, Pulkkinen sanoi uutistoimisto Tassille.
Rahasta haastattelussa ei mainita, mutta on oletettavaa, että palkkanauha on vaikuttanut merkittävästi Pulkkisen laajasti Suomessa kritisoituihin uravalintoihin.
"Tarvitsen pari peliä"
Kuudetta peräkkäistä KHL-kauttaan kiekkoilevan Pulkkisen kerrotaan osallistuneen ensin Kunlunin harjoituksiin viime lauantaina aamulla. Samana päivänä Kunlunilla oli kotiottelu Spartak Moskovaa vastaan, mutta siinä suomalainen ei pelannut.
– Luistelin jätkien kanssa, jotka eivät pelanneet sinä päivänä. Silloin ei pidetty täysiä harjoituksia.
Pulkkinen debytoi sittemmin maanantaina Kunlunin KHL-miehityksessä vierasottelussa Pietarin SKA:ta vastaan. Hän myönsi, ettei ole vielä optimaalisessa pelivalmiudessa, vaikka luonnehtikin kuntoaan hyväksi.
– Toivottavasti en tarvitse liian montaa ottelua ollakseni valmis. Rehellisesti sanoen tarvitsen pari peliä sitä varten.
Venäjä tarttunut
Pulkkinen on nyt viiden vuoden tauon jälkeen KHL-joukkueessa, jossa kommunikoidaan enemmän englanniksi kuin venäjäksi, mutta suomalaisen mukaan kielellä ei ole hänelle suurta merkitystä.
Pulkkinen huomautti pelaavansa jo 11. kautta Suomen ulkopuolella.
– Tiedän useita venäjänkielisiä sanoja, esimerkiksi "hei", ja useita jääkiekkotermejä, joita olen oppinut viiden–kuuden vuoden aikana KHL:ssä, mies virkkoi.