Teslan osake pomppasi yli kymmenen prosenttia

Yhdysvaltain pörssit sulkeutuivat eilen plussalla maan keskuspankki Fedin pääjohtajan Jerome Powellin inflaatiouutisten jälkeen.

Jälleen ennätyslukemiin noussut laaja-alainen S&P 500 nousi 0,6 prosenttia. Niin ikään uusia ennätyslukuja näytti teknologiapainotteinen Nasdaq, joka oli päivän päätteeksi 0,8 prosenttia plussalla.

Teollisuusindeksi Dow Jones nousi 0,4 prosenttia.

Sähköautovalmistaja Teslan osake pomppasi päivän aikana yli kymmenen prosenttia sen jälkeen, kun yritys oli kertonut automyyntilukemien ylittäneen odotukset toisella vuosineljänneksellä.

Powell kuvaili Portugalissa pidetyssä paneelikeskustelussa positiiviseen sävyyn inflaatiotilanteen kehitystä.

– Olemme edistyneet inflaation saamisessa kohti tavoitettamme samalla, kun työmarkkinat ovat pysyneet vahvoina ja kasvu on jatkunut, Powell sanoi keskustelussa.

Yhdysvaltalaisen välittäjäyritys Interactive Brokersin johtava strategi Steve Sosnick arvioi Powellin sanoneen juuri tarpeeksi saadakseen pörssikauppaan innostusta.

– Lähes aina Powell on tapana sanoa jotain sovittelevaa tai neutraalia, mutta pörssikauppaa käyvät valikoivat puheesta osia, joita he haluavat kuulla, Sosnick sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Lue myös:

    Uusimmat