Tiukka koronasulku ei tehonnut Australian Sydneyssä – asukkaita pyydetään pysymään kotona ainakin kaksi viikkoa

Ihmisiä kävelemässä Sydneyn kadulla.
Sydneyn koronasulun päättymisajankohtaa on lykätty heinäkuun loppuun.AFP / Lehtikuva
Julkaistu 14.07.2021 07:30

MTV UUTISET – STT

Australiassa Sydneyn asukkaat joutuvat pysymään kotiseinien sisällä vielä ainakin kahden viikon ajan, kertoo Uuden Etelä-Walesin osavaltion pääministeri Gladys Berejiklian.

Sydneyssä on noin viisi miljoonaa asukasta ja se on asukasluvultaan maan suurin kaupunki.

Sydneyn koronasulun oli määrä päättyä perjantaina, mutta päättymisajankohtaa on lykätty heinäkuun loppuun. Valtaosa kaupungin asukkaista voi edelleen poistua kotoaan kuntoilua, välttämättömiä kauppareissuja varten sekä töiden tai terveydellisten syiden vuoksi.

Koulut ovat esimerkiksi kuitenkin kiinni ja ihmisiä kehotetaan pysymään kotona.

Koronasulku on jo kolmannella viikollaan, mutta nopeasti leviävää koronaviruksen delta-muunnosta ei ole saatu sulkutoimilla kuriin.

Lue lisää: Sydneyssä raportoitiin maanantaina uuden tartunta-aallon ennätysmäärä koronatapauksia – koronasulku ei ole padonnut tartuntojen leviämistä

Edellisen vuorokauden ajalta havaittiin lähes sata uutta tartuntaa, mikä on enemmän kuin edellispäivänä.

Joillain alueilla on kuitenkin tätäkin tiukempia rajoituksia. Bondin esikaupunkialueella on esimerkiksi laitettu täyteen sulkutilaan yksi asuinrakennus sen jälkeen, kun sen asukkaista yhdeksällä havaittiin tartunta.

Tiistaina poliisi vartioi rakennuksen etu- ja takapuolella estääkseen asukkaista poistumasta. Yhden asunnon ikkunaan oli teipattu kyltti, jossa luki "Lähettäkää kaljaa".

Tiukemmat rajoitukset mahdollisia

Berejiklian ei sulkenut myöskään pois mahdollisuutta, että ankarampia rajoituksia otetaan käyttöön myös koko kaupungin laajuisesti, jos tartuntamäärät jatkavat kasvuaan.

Australian viimeisin koronaepidemia alkoi kesäkuun puolivälissä. Sittemmin maassa on havaittu kaikkiaan yli 860 tartuntaa. Kahdenkymmenen ihmisen kerrotaan olevan tehohoidossa ja kaksi on kuollut.

Australiaa on ylistetty siitä, miten maa lähestyi koronavirustilannetta pandemian alkuvaiheessa. Tuskallisen hitaasti edennyt rokotusohjelma on kuitenkin jättänyt maan väestön pitkälti suojaamattomaksi samaan aikaan, kun muualla maailmalla avataan rajoja.

Oseaniassa sijaitsevan valtion rajat ovat olleet pitkälti säpissä viime vuoden maaliskuusta lähtien. Rajojen ei odoteta avautuvan ainakaan ennen vuoden loppua.

Tuoreimmat aiheesta

Australia