Tonnikala-pastasalaatti ja raparperipaistos

Julkaistu 12.05.2005 18:00

Tonnikala-pastasalaatti (4 annosta)

Tonnikala-pastasalaatti

Tonnikala-pastasalaatti

  • 300 g kypsää pientä simpukan mallista pastaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 250 g kirsikkatomaatteja (punaisia ja keltaisia)
  • 50 g mustia kivettömiä oliiveja
  • 1 avokado
  • 2 rkl hienonnettua basilikaa
  • puolikas kurkku
  • 1 tlk tonnikalaa
  • Kastike:
  • 3 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Keitä pasta suolalla ja valkosipulin kynsillä maustetussa vedessä kunnes pasta on "al dente", eli kovan kypsää, noin 5 minuuttia. Valuta hyvin ja jätä valkosipulit sivuun kastiketta varten. Pilko kaikki muut ainekset kuutioksi, kooltaan noin ½ pastan koosta. Sekoita kaikki aineet keskenään. Murskaa valkosipuli morttelissa ja sekoita joukkoon valkoviinietikka, oliiviöljy, suola ja pippuri. Sekoita kastike salaattiin. Lisää tonnikala.

Raparperipaistos (8 annosta)

Raparperipaistos

Raparperipaistos

  • Pohja:
  • 1 kpl kananmuna
  • 150 g voita
  • 75 g tomusokeria
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 1 rkl vettä
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 vaniljatangon siemenet
  • Täyte 1:
  • 400 g raparperia
  • 100 g sokeria
  • 1 sitruunan mehu
  • Täyte 2:
  • 2 kpl kananmunaa
  • 100 g tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää suola, raastettu sitruunan kuori sekä vaniljan siemenet. Sekoita sitten joukkoon jauhot ja viimeisenä kananmuna sekä vesi. Kietaise taikina tuorekelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa noin tunti. Kauli taikina ohueksi levyksi ja vuoraa sillä piirakkavuoka (halkaisija n. 24 cm). Esipaista pohjaa 175 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Täyte 1:

Kuori raparperit ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Sekoita sokeri ja sitruunamehu raparperien joukkoon ja anna mehustua hetki. Valuta mehustuneet raparperit hyvin. Voit myös ripotella raparperien joukkoon hieman perunajauhoja sitomaan kosteutta.

Täyte 2:

Sekoita täytteen ainekset huolellisesti keskenään.

Kaada esipaistetun pohjan päälle raparperit ja lopuksi täytetaikina (täyte 2). Paista 175 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle