TopGear-juontaja Jeremy Clarkson kritisoi Lewis Hamiltonia kovin sanoin: "Haluamme kaikki heittää jotain häntä kohti"

BBC:n TopGear-ohjelmasta tutuksi tullut Jeremy Clarkson näkee F1-mestari Lewis Hamiltonin menneen liian pitkälle tiedostavassa aktivismissaan.

61-vuotias Clarkson purki The Sun -lehden kolumnissaan turhautumistaan vihreää liikettä kohtaan. Osansa tekstissä sai myös Hamilton, joka on kampanjoinut vuosien varrella ahkerasti niin ympäristöasioiden, tasa-arvon kuin rasisminvastaisen työn puolesta.

Clarksonin mukaan Hamilton on tehnyt hyvää tarkoittavassa työssään myös vääriä käännöksiä.

– Joka kisaviikonloppu Lewis Hamilton nousee autostaan ja kiittää yleisöä – ilmeisesti toivoen, että me kotona seuraavat emme kuulisi näiden buuausta. Se tapahtuu kaikkialla, mihin hän menee, oli hän sitten voittanut tai hävinnyt.

– Ihmiset rakastavat Max Verstappenia, mutta ovat osoittaneet äänekkäästi, että Lewisista he eivät pidä. Ongelma on siinä, että Lewis on muuttunut, Clarkson kirjoittaa.

Clarkson näkee Hamiltonin olleen uransa alussa valovoimainen ja ”normaali”, minkä takia yleisö rakasti häntä.

– Sitten hän päätti ”herätä” ja hänestä tuli poliittisesti korrektimme kuin opiskelijajärjestöistä, Clarkson toteaa.

George Floydin murhan jälkeen hän sai Mercedeksen maalaamaan autonsa mustaksi. Hän puhuu siitä, kuinka vihreä hän nyt on, kun on myynyt yksityiskoneensa ja patistanut kaikkia ryhtymään vegaaneiksi.

– Kaikki tämä voi toimia sosiaalisessa mediassa, mutta oikeassa maailmassa, jossa ihmiset elävät, se ei toimi alkuunkaan.

– He (vihreä liike) haluaa Lewisin olevan äänessä uskoen, että hän käännyttää loput meistä. Sen sijaan me kaikki vain haluamme heittää jotain häntä kohti, Clarkson kivahtaa.

Lue myös:

    Uusimmat