Topmost 60 vuotta: "Kysyntää on niin sanotulle sedät jaksaa heilua -bändille"

Topmost lähtee juhlakiertueelle.

Vuonna 1968 perustettu Topmost täyttää 60 vuotta. Bändin jäsenistä Heimo "Holle" Holopainen ja Harri Saksala vierailivat MTV:n Huomenta Suomessa kertomassa bändin nostalgisista vuosista.

Saksala kertoo, että bändi sai alkunsa nuorten miesten fanittaessa muun muassa Beatlesia ja Rolling Stonesia. Nyt 60 vuotta myöhemmin yhtyeen juhlakiertueelle lähtee alkuperäinen kokoonpano lukuun ottamatta menehtynyttä Arto ”Poku” Tarkkosta.

– Ei nyt maailman historiassa, mutta Euroopan historiassa tämä on bändi, joka toimii näin. Ei niitä montaa ole, Holopainen sanoo.

Topmost pysyi yllättävän vähän aikaa kasassa vuosina 1966–1968. Saksalan mukaan bändin suosio osui nimenomaan rockin kultaisiin vuosiin. Hän kertoo, että opiskelun ohessa bändi keikkaili ja treenasi ahkerasti.

Holopainen kertoo, että yhtye keikkaili lähinnä koulubileissä ja julkisuutta yhtye sai lähinnä yhdestä lehdestä.

– Oli yksi lehti ja se oli Suosikki, jota seurattiin ja sitten Stumppi oli sellainen alakulttuurin lehti, kaksikko muistelee.

60-vuotisjuhlakiertueelle lähtevä yhtye lupaa, että ohjelmisto on taattua Topmostia.

– Soitamme samoja biisejä. Vastaanotto vanhoille biiseille on edelleenkin todella hyvä, koska siellä on tavallaan ne kultaiset vuodet ja hienoja biisejä, kaksikko toteaa.

Kaverukset ovat kiitollisia, että keikoilla käy paljon ihmisiä vielä vuosien jälkeenkin.

– Sehän kertoo siitä, että kysyntää on tällaiselle ”sedät jaksaa heilua -bändille”, Saksala nauraa.

Katso Holopaisen ja Saksalan koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat