Törkeä seksuaalinen hyväksikäyttö – miehen uhrina 14-vuotias sisko

Mies tuomittiin Oulun käräjäoikeudessa siskonsa törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ehdottomaan vankeuteen.

Rikos tapahtui kesällä 2020 uhrin kotona. Tuomion julkisesta selosteesta käy ilmi, että mies riisui uhrin housut tämän fyysisistä ja sanallisista estelyistä piittaamatta ja esti kehollaan uhrin poistumisen tilanteesta. Tämän jälkeen hän tunkeutui peniksellään uhrin emättimeen. Yhdyntä oli suojaamaton.

Hän kiisti syytteet. Oikeus kuitenkin katsoi yksimielisesti miehen toimineen kuvatulla tavalla uhrin kertomuksen ja eräiden muiden henkilöiden kertomusten perusteella.

Raiskaussyyte kaatui

Miestä syytettiin törkeästä lapsen raiskauksesta. Oikeus hylkäsi raiskaussyytteet, koska katsoi, että rikoksen tekoaikaan törkeässä lapsen raiskauksessa olisi pitänyt syyllistyä samalla pahoinpitelyyn rinnastuvaan väkivaltaan tai sen uhkaan, jota syytteessä kuvattu menettely ei täyttänyt.

Vuonna 1999 syntynyt mies tuomittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja sukupuoliyhteydestä lähisukulaisten kesken 2,5 vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Lisäksi hänet tuomittiin maksamaan uhrille 8 000 euroa kärsimyskorvauksia ja 500 euroa korvausta kivusta ja särystä.

Lähisukulaisella tarkoitetaan rikoslaissa henkilön omaa lasta tai tämän jälkeläistä, omaa vanhempaa, tai tämän vanhempaa tai isovanhempaa taikka sisarusta. Uhrien ikäeron perusteella tuomiossa mainitussa insestitapauksessa kyse voi olla vain miehen omasta sisaruksesta.

MTV Uutiset ei julkaise miehen nimeä uhrin henkilöllisyyden suojelemiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat