Toto Wolff lipsautti huomattavan vihjeen Mercedeksen kuljettajavalinnasta

Andrea Kimi Antonellin ulosajo hänen F1-harjoitusdebyytissään ei Mercedes-pomo Toto Wolffin mukaan vaikuta millään tavalla hänen mahdollisuuksiinsa nousta Lewis Hamiltonin korvaajaksi ensi kaudella.

18-vuotias italialaiskuljettaja on selkeä suosikki nousemaan George Russellin rinnalle, kun seitsenkertainen maailmanmestari siirtyy tämän kauden päätteeksi Ferrarille. Monzassa Antonelli debytoi GP-viikonlopun puitteissa tuurattuaan Russellia ensimmäisissä harjoituksissa.

Hänen osaltaan ne kestivät kuitenkin vain noin kymmenen minuuttia ennen kuin hän menetti autonsa hallinnan ja ajautui Parabolica-mutkassa ulos radalta. Harjoitukset keskeytettiin punaisilla lipuilla.

– Ei minkäänlaista vaikutusta, Wolff sanoi, kun häneltä kysyttiin ulosajon vaikutuksesta ensi kauden kuljettajavalintaan.

– Tärkeintä on tehdä henkilövalinnat osaamisen perusteella. Pieleen menneet ensimmäiset harjoitukset eivät ole syy päättää jonkun puolesta tai jotakuta vastaan.

Antonelli liittyi Mercedeksen kuljettaja-akatemiaan 12-vuotiaana keväällä 2019. Mercedeksellä häntä on aina pidetty erityislaatuisena lahjakkuutena, jota voidaan verrata jopa Hamiltoniin tai Max Verstappeniin.

Wolffin mukaan Antonelli oli ulosajon jälkeen kunnossa, vaikka osuma rengasvalliin tuli 45 G:n voimalla. Nuori italialainen tunsi olonsa luottavaiseksi autossa, ja hän tulee todennäköisesti ajamaan harjoituksissa taas lokakuisessa Meksikon GP:ssä.

– Hän on tulokas ja erittäin nuori. Olemme valmiita satsaamaan hänen tulevaisuuteensa. Näitä tilanteita tapahtuu, ja niitä tulee tapahtumaan ensi vuonna, mutta myös paljon kohokohtia on luvassa.

Vaikka Antonellin F1-pestiä ensi kaudeksi ei ole vielä virallisesti vahvistettu, tämänkaltaiset lausunnot ja vihjaukset vain vahvistavat huhuja, joiden mukaan päätös hänen edukseen on jo tehty.

– Otamme mieluummin sen ongelman, että joudumme hidastamaan häntä kuin että yrittäisimme tehdä hänestä nopeampaa. Se, mitä näimme häneltä puolentoista kierroksen aikana oli hämmästyttävää, Wolff sanoi.

Antonelli oli Wolffin mukaan pyytänyt tallilta anteeksi sitä, että auto näytti hänen jäljiltään kuin "lattialle pudonneelta legolaatikolta".

Ulosajo johtui Wolffin arvion mukaan mahdollisesti siitä, että Monzan radan uusi asfaltti yhdistettynä rengaslämpötiloihin yllätti nuoren italialaisen. Myös paineet kotiyleisön edessä tehdystä debyytistä olivat tuntuvat.

Wolff oli kehottanut Antonellia vain ajamaan ja nauttimaan hetkestä.

– Mitä tahansa tapahtuukin, olkoon niin. Sitten vain jatkamme teenpäin. Sanoin tämän saman asian myös harjoitusten jälkeen.

– Ymmärrämme täysin, kenellä on kykyjä ja kenellä ei. Siitä on jo tovi, kun italialaiskuljettaja ajoi viimeksi huipputallissa, joten olen varma, että tässä on paljon pureskeltavaa 18-vuotiaalle.

Lue myös:

    Uusimmat