Tukkapölly SM-liigassa – "Ensimmäinen kerta näissä peleissä, joissa olen saanut kunnian"

Lukko tekee 5-0 maalin 1:03
Lukko murjoi HPK:n – näin syntyi 5–0-maali.

Rauman Lukko suorastaan tyrmäsi Hämeenlinnan Pallokerhon jääkiekon SM-liigan perjantain kierroksella. Raumalaisisännät railattelivat 5–0-voittoon.

Lukko teki eniten tuhojaan toisessa erässä, jossa se latoi kolme maalia. Avauserässä ja kolmannessa erässä syntyi kummassakin yksi osuma.

Tehot jakautuivat varsin tasaisesti ja jokaisen rysän iski eri pelaaja. Hyökkääjä Henri Ikonen (1+1) ja puolustaja Niclas Almari (0+2) olivat isäntien tehomiehet kahdella pisteellä mieheen.

Lukon maalailu ei ollut onnenkantamoista. Maaliodottamaa joukkue loi väkevästi lukemalla 4,46, HPK:lla luku oli 1,26. Lukon maalivahti Daniel Lebedeff tarvitsi nollapeliinsä vain 11 torjuntaa.

HPK:n ruoriin kesken kauden astuneella Mikko Mannerilla ei jäänyt seliteltävää.

– Nyt pitää kyllä nostaa kotijoukkueelle hattua. Tällä kertaa he olivat erinomaisia. Kamppailivat, liikkuivat, syöttivät, pelasivat todella pelinopeaa, hyvää viisikkopeliä. Me emme päässeet kiekkoon itse ollenkaan käsiksi, ja puolustuksemmekin oli hajanaista. Olimme koko ajan jäljessä tänään, Manner sanoi ja jatkoi:

– Tämä oli ensimmäinen kerta näissä peleissä, joissa olen itse saanut kunnian olla mukana, että vastustaja oli selvästi parempi.

HPK on hävinnyt Mannerin valmentamista otteluista neljä ja voittanut kaksi.

"Ansaitsimme pisteet"

Lehdistötilaisuus: Lukko - HPK 5:49
Lukon ja HPK:n päävalmentajat Tomi Lämsä sekä Mikko Manner kommentoivat ottelua.

Lukon luotsi Tomi Lämsä kiteytti, että raumalaisilla oli vahva päivä ottelun alusta lähtien.

– Olen kyllä tosi tyytyväinen meidän esitykseemme. Ne asiat olivat tänään näkösällä, joiden kanssa on paljon töitä tehty. On pelattu hyvin koko syksy ja aavistuksen on tulos vielä kiertänyt. Se on tullut siitä, että meillä on ollut vähän huolimattomuutta kiekollisessa pelissä ja välillä on vähän puolustuspeli unohtunut, on oltu liian innokkaita hyökkäämään, Lämsä luotaili.

– Tänään kaikista viisikoista ja kaikista pelaajista näki, että pienet asiat olivat arvokkaita. Olimme aloituksissa vahvoja. Olimme huolellisia irtokiekoissa. Olimme riittävän kärsivällisiä. Jaksoimme jauhaa niitä asioita, ja vielä yhdessä viisikkotasolla tuli palkinto. Olimme kärsivällisiä ja viisaita, ja työmäärä oli ihan tapissaan. Minun mielestäni tänään ansaitsimme pisteet.

Lue myös:

    Uusimmat