Helsingin käräjäoikeus vangitsi sunnuntaina kovia rikollisliigoja johtaneen Raimo Tienhaaran. "TeeHoo" -nimellä tunnettua Tienhaaraa epäillään törkeästä huumausainerikoksesta.
Juttu käsiteltiin suljetuin ovin, eikä Helsingin huumepoliisi ole kertonut jutusta mitään.
54-vuotiasta Tienhaaraa on oikeuden mukaan syytä epäillä rikoksesta todennäköisin syin.
Epäiltiin pommeista
Raimo Tienhaaran taustaa MTV3.fi:ssä: 31.10.1997: Tienhaara sai 9 vuotta 18.8.1998: Helsingin hovioikeus poliisivartiointiin 24.9.1998: Tienhaaran tuomio koveni hovioikeudessa Uutinen 1995 tapahtuneen Pasilan poliisitalon pommi-iskun tutkinnasta. Rikos on yhä selvittämättä. 13.5.1997: Pasilan poliisitalon pommi-isku selviämässä |
Tienhaara sai 90-luvun alussa lähes kymmenen vuoden huumetuomion. Tuolloin oli kyse noin 30 kilosta amfetamiinia. Tuomioon liittyi myös koronkiskonta.
Häntä epäiltiin myös osallisuudesta Pasilan poliisitalon pommiin 1995 ja kahteen Helsingin veroviraston räjäytykseen 1991 ja 1992, mutta näistä ei näyttöä löytynyt.
Motiiviksi veroviraston pommeihin epäiltiin Tienhaaran katkeruutta verottajaa kohtaan. Veroviranomaiset olivat ihmetelleet, miten miehellä voi olla omakotitalo, autoja ja veneitä, mutta ei tuloa mistään. Tienhaaraa syytettiin yllytyksistä, mutta syyttäjä luopui syytteistä kesken oikeudenkäynnin, kun kanssasyytetyt muuttivat kertomustaan.
90-luvun lopussa Tienhaara sai uuden huumetuomion, kun hän pyöritti heroiiniliigaa vankilasta käsin. Hän istui vankilassa vuodesta 1992 yhtäjaksoisesti neljätoista vuotta. Tienhaara vapautui 2006.
Polttopullo ja kranaatti poliisien kotiin
Mies järjesti 90-luvulla myös mm. kostoiskun kahden helsinkiläisen poliisin kotiin ja piti parikymmentä poliisinimeä käsittänyttä kostolistaa.
Ensimmäisessä tuhotyön yllytyksessä oli kyse polttopulloista, jotka oli tarkoitettu rikoskomisarion pihaan, mutta ne heitettiin erehdyksessä viereiseen rakennukseen.
Toisessa tuhotyön yrityksessä oli kysymys käsikranaatin viemisestä toisen rikoskomisarion asunnon seinän viereen. Kranaatista puuttui alkuperäinen sytytin ja komisario ehti katkaista palavan tulilangan, niin että kranaatti ei räjähtänyt.
Tienhaara tuomittiin 90-luvun lopussa myös yllytyksestä törkeään pahoinpitelyyn, jossa kohteena oli Tienhaaraa henkisesti loukannut asianajaja.