Tuntematon suomalaiskiekkoilija nostettiin perinteikkään ruotsalaisseuran kapteeniksi

Suomalaiskiekkoilijasta värvättiin perinteikkään ruotsalaisseuran uusi kippari.

Kotimaiselle kiekkoyleisölle melko tuntematon nimi, puolustaja Roope Laavainen on saanut Ruotsin HockeyAllsvenskanissa kunniatehtävän.

Hän toimii alkavalla sesongilla Mora IK:n kapteenina. Kausi on Laavaiselle toinen Morassa. Debyyttikaudellaan suomalainen suoriutui pisteiden valossa loisteliaasti. Hän takoi 52 ottelussa 7+26=33 pistettä.

– Haluan olla edelleen oma itseni pukukopissa. En muuta mitään. Haluan auttaa muita ja saada heidät tuntemaan olonsa mukavaksi, Laavainen kommentoi nimitystään seuran sosiaalisessa mediassa.

25-vuotias Laavainen lähti länsinaapuriin kaudella 2021–2022. Hän edusti kahdella kaudella ensin Kristianstadia.

SM-liigassa pakki on pelannut 152 ottelua Jukurien, KooKoon, KalPan, Lukon ja HPK:n paidassa. Hän voitti Suomen mestaruuden hämeenlinnalaisten riveissä keväällä 2019.

Vuonna 1935 perustettu Mora IK on pitkän linjan ruotsalaisseura. Edustusjoukkue on pelannut viimeisen 16 sesongin aikana kahta kautta lukuun ottamatta maan kakkostasolla.

Moran kapteenina on toiminut aiemmin kaksi suomalaista. Puolustaja Jarno Kultanen kantoi C-kirjainta kaudella 2006–2007 ja hyökkääjä Niklas Fogström 2010–2011.

 

Lue myös:

    Uusimmat